The Musical Box: Min zick zack-väg till Hooters

fredag 23 augusti 2019

Min zick zack-väg till Hooters

HOOTERS – OUT OF BODY – 1993

Hooters fick aldrig något riktigt grepp om mig. Jag missade gruppens bästa platta, Nervous Night, med bred marginal utan att veta om det. När LP:n Zig-Zag blev superpopulär visste jag först inte vad gruppen som spelade hette, men gillade låtarna.
Däremot hade jag fått upp ögonen för Johnny B, men att den låten hörde hemma på albumet One Way Home brydde jag mig inte om att ta reda på förrän långt senare. Med en sån historik är det kanske inte konstigt att den första Hootersplattan i min samling blev någon helt annan, Out Of Body, vilken typiskt nog för mitt förhållande till Hooters köptes när det hela egentligen var över...

Ett ganska dumt köp när jag tänker efter. Det är ett tämligen typiskt album för ett band som på några år gått från förband till ett av de stora. Hooters ville väldigt mycket.

Föregångaren Zig Zag är ett sånt där album som väldigt många köpte...och gillade. Out Of Body skulle bli den storstilade fortsättningen...men så blev det inte riktigt.

Hooters historia tog inte slut med detta album, men av någon anledning svalnade intresset för bandet ganska ordentligt. Inte för att det var en dålig platta eller ens en liten besvikelse. Hooters levererar här samma karaktäristiska 80-talsrock som på sina tidigare plattor.

Bandet hade dessutom utökats med en violinist för att utveckla sitt sound. Detta lyckades dock inte, vilket troligen är orsaken till att många tappade intresset för bandet efter detta album. Out Of Body låter som en fortsättning på framgånsreceptet Zig-Zag, men utan några riktigt stora hits.
Eftersom detta var min första, och enda Hootersplatta, vill jag dock anmäla en lite annan syn på skivan. Jag spelade CD-skivan ganska ofta när jag precis köpt den, i bilstereon, och har därför klara minnen av låtar som Boys Will Be Boys, Shadows Of Jesus och Private Emotions, som jag även nu för tiden tycker bra om.

Ja, jag kan få för mig att lyssna på den här skivan emellanåt och tycker det är ganska kul. Möjligtvis är jag en av få som väljer att som enda hootersplatta i samlingen ha Out Of Body. Förmodligen skulle det varit ett smartare val att slå till på Nervous Night eller Zig-Zag. Men så funkar det inte i min popvärld.

Nr: 241/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar