The Musical Box: Bannlyst a-sida men kul b-sida

fredag 20 september 2019

Bannlyst a-sida men kul b-sida

SLADE – 7 YEAR BITCH – 1985

Andra singeln från Slades album Rogues Gallery blev bannlyst i radio. Det på grund av låtens titel som ansågs anspela på pedofili. Det höll inte Noddy Holder med om, tyckte det var tråkigt och menade att låten kunde blivit en hit, den var tillräckligt ”radiovänlig” för det.
Jag kan hålla med om att den verkligen är radiovänlig. Det är en låt som går i precis samma anda som Slades gigantiska comeback något år innan, det vill säga Run Run Away och My Oh My. Men i jämförelse med dem var 7 Year Bitch inte mycket att komma med.

Det intressanta med singeln är dock baksidan, Leave Them Girls Alone, en låt som länge inte gick att hitta någon annanstans. Slade gjorde ofta så med sina singlar, på b-sidorna placerades låtar som inte kommit med på något album.

Därför är deras singlar idag något som (vissa) samlare letar efter. Leave Them Girls Alone spelades in till utgivningen av LP:n Rogues Gallery men fick inte plats på den skiva som sen gavs ut.

Jag tycker absolut att det är Leave Them Girls Alone som är singelns roligaste låt. Det är en nostalgisk låt som borde kännas igen av gamla sladefans. Den har mer gemensamt med Slades 70-talshits än den hade med 80-talscomebacken.
Numera är Leave Them Girls Alone lättare att få tag på. Låten togs med som bonusspår på CD-upplagor av Rogues Gallery som släpptes i början av 2000-talet. Den finns också på dubbel-CD:n Slade B-sides från , där det går att hitta de flesta av Slades obskyra singelbaksidor.

Nr: 124/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar