The Musical Box: Lysande låtval av Ferry

fredag 8 november 2019

Lysande låtval av Ferry

BRYAN FERRY – FRANTIC – 2002

Huvudnumren här är It´s All Over Now, Baby Blue och Dónt Think Twice, It´s Alright. Bryan Ferry tar sig ännu en gång an Bob Dylan och gör det som alltid lysande. Men frågan är om inte de här två låtarna är de allra bästa han gjort.
Bryan Ferry och coverlåtar har en lång historia tillsammans. Men trots att Ferry genom åren ofta valt att göra andra artisters låtar har han gjort det bra. Han tillför en ny dimension och ger låtarna ett nytt skimmer. Den här gången blir det ovanligt lyckat. Att Ferrys känsla för Dylan bra det visste jag, men att det kunde bli så här hade jag knappast anat.
Bara för de två låtarna är Frantic just nu ett av mina favoritalbum. En sån där platta som, just nu, känns omöjlig att tröttna på och verkar kunna spelas på repeat hur många gånger som helst. Ferry blandar som vanligt mellan egna låtar och covers. Förutom Dylan har han letat fram låtar av bland annat Harry Nilsson och Leadbelly.

En del av akterna har också hämtats från ett tidigare samarbete med Dave Stewart från Eurythmics. Låtar som på sitt sätt är spännande och tämligen klart skiljer sig från övrigt material på skivan.

Nr: 314/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar