The Musical Box: En låt som är lätt att tycka om

fredag 5 juni 2020

En låt som är lätt att tycka om

TRIANGLE – VIENS AVEC NOUS – 1971

En fransk progrocksingel från det tidiga 70-talet som Alain skickade till mig. En låt som är lätt att tycka om med ett lite jazzigt anslag men en svängig poprefräng som gör att åtminstone jag vill sjunga med...vilket nog hade gått om jag nu bara haft några som helst kunskaper i franska.
Synd man inte lade ner mer energi på franskalektionerna på gymnasiet tänker jag nu lite ångerfullt. De där franskalektionerna på Peset i Jönköping var ett äventyr som slutade med lägsta betyg redan efter första terminen och därefter ett avhopp med dunder och brak samt ett byte till drama/teater.
Triangle är kanske inte ett särskilt välkänt band i Sverige, inte ens på 70-talet. Men i Frankrike var de tydligen rätt stora och omtyckta av många. Viens Avec Nous är bara en singel av flera i gruppens katalog.

De spelade dessutom in en rad fullängds LP-skivor. Tyvärr har jag inte hittat någon av dem på mina skivköparturneér. Däremot fick skivan mig att också intressera mig för andra franska progrockband som Arachnoid, Ange och Moving Gelatine Plates.

Nr: 113/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar