The Musical Box: Bette Midler som The Rose

söndag 17 mars 2013

Bette Midler som The Rose

BETTE MIDLER – THE ROSE – 1979

En film från vintern 1979, eller om det möjligtvis var i början av det iskalla 1980. På den tiden dröjde det ju innan filmerna kom till Jönköping. Filmen The Rose handlar om sångerskan The Rose, hennes uppgång, fall och död.
Att det var Janis Joplins sista år i livet som gestaltades var det ingen tvekan om, med Bette Midler i huvudrollen. Filmen var bättre än man skulle kunna tro.

Även om det både lagts till och dragits ifrån den sanna historien...som alltså handlade om Joplin...men ändå inte...förmodligen av ekonomiska skäl.

Soundtrack-LP:n var inte lika överväldigande. Bette Midler är och var naturligtvis en fantastisk sångerska. Och förmodligen fanns det nog ingen vit kvinnlig skådespelerska/sångerska som kunde gjort rollen bättre då. Men nu för tiden känns det lite fattigt.

Detta beror mest på att det inte är Janis Joplins låtar, utan en samling gamla soulörhängen och rockklassiker som gjorts om i ny tappning. Så egentligen är detta bara till ett ganska rockigt album med Bette Midler.

Man kan så klart älska den ändå...eller hata den...eller bara låta den passera... För egen del tänker jag låta den gå vidare till högen för säljbara objekt...

Nr: xxx/2222 (utrensad ur samlingen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar