The Musical Box: En liten pop-pärla

söndag 17 mars 2013

En liten pop-pärla

HERMAN´S HERMITS – HOLD ON – 1966

Jag slutar aldrig bli förvånad över att hitta LP-skivor i samlingen jag köpt för länge sedan och knappt kan ha lyssnat på då – och nu upptäcker hur bra de är. En sån är Herman´s Hermits platta Hold On från 1966. En lysande liten pop-pärla.
Det är väl tveksamt om den ska räknas in i bandets ordinarie skivutgivning. I England gavs den bara ut som en EP med sex låtar.

Däremot släpptes den i USA och Kanada som en fullängdare efter att ytterligare några låtar lagts till. Orsaken till det är att Hold On är musik till en amerikansk film som Herman´s Hermits gjorde på uppdrag av filmbolaget.

Jag vet ingenting alls om denna film, jag har aldrig sett den. Det kanske till och med är så att Herman´s Hermits är med själva i filmen...jag vet inte. Men eftersom detta inte är en filmblogg kan jag med gott samvete överlämna detta till andra.

Jag vet däremot att musiken är kanonbra. Herman´s Hermits blev en av amerikanernas stora hjältar när de brittiska banden invaderade USA på 60-talet.

Det fanns det anledning till, Herman´s Hermits gjorde läckra och smarta poplåtar.

På Hold On får de dessutom hjälp av amerikanska låtskrivarduon PF Sloan och Steve Barri, som stod för fyra av de tio spåren.

Den kombinationen blev riktigt lyckad. Hold On kryllar av små läckra popmelodier, titelspåret inte minst. Min favorit är dock gamla music hall-numret Leaning On a Lamp Post, som inte bara är bra gjord utan dessutom rolig.

Hold On är en sån där LP som rätt ofta bruka dyka upp i secondhandaffärerna. Trots sitt lite fantasilösa omslag är den ett väldigt bra köp för alla älskare av 60-talspop.

Nr: 650/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar