The Musical Box: Country Joe på senare år

lördag 16 augusti 2014

Country Joe på senare år

Woodstock 45 år

Country Joe dök upp två gånger under festivalen. Första gången kom han själv, utan sitt band The Fish...som han tio år senare lagt bakom sig...

COUNTRY JOE McDONALD – ROCK AND ROLL MUSIC FROM THE PLANET EARTH - 1978

Country Joe and the Fish var ett av de stora banden inom den psykedeliska folkrocken på 60-talet. Lika stora som Byrds och Buffalo Springfield. Massor av energi och humor. Dessutom tog Country Joe politisk ställning, inte minst angående Vietnamkriget.
Bandet fick en jättehit med I Feel Like I´m Fixing To Die Rag och gjorde en legendarisk spelning på Woodstock. Rock and Roll Music to the Planet Earth är ett soloalbum av Country Joe McDonald från 1978.

När The Fish splittrades 1971 fortsatte han nämligen på den inslagna vägen, dock utan att ge något större väsen ifrån sig. Det här är ett av de många dussinalbum han på 70-talet gjorde som soloartist. Men här finns inga sensationer eller någon politisk spänning.

Coyote är visserligen en hyfsad låt i Neil Young-stil och soulinspirerade Rock and Roll Again får det att lyfta lite grand. Men inte mer.

I Låten Bring Back the 60´s Man drömmer han sig tillbaka till Woodstock. Och det är väl där hans musik hör hemma.

De tidiga Country Joe-skivorna är musikaliskt kanske inte de skarpaste knivarna i lådan, men de kan vara intressanta att lyssna på för den som vill försöka förstå den tidens anda.

Nr: 603/2222

1 kommentar:

  1. The Fish tror jag var smeknamnet på Barry Melton som var gitarrist i bandet.

    SvaraRadera