The Musical Box: ”De har ju humor”...

söndag 17 augusti 2014

”De har ju humor”...

Woodstock 45 år

Katastrof har det sagts om The Bands framträdande på Woodstock. Jag vet inte.
Men av den anledningen påstås det att de inte ville vara med i dokumentärfilmen om festivalen.

THE BAND – THE BAND – 1969

The Band hör inte till mina storfavoriter. Men den här plattan gillar jag. The Bands andra album. De har ju humor de här killarna! Och gjorde fantastiska låtar.
Folk som kan The Band betydligt bättre än jag hävdar med bestämdhet att gruppens första album, Music From Big Pink, är något av det bästa som någonsin gjorts i folkrock-countrypopvärlden.

Jag kan inte skriva under på det, då jag – av någon outgrundlig anledning – aldrig lyssnat särskilt ingående på den plattan...som jag sa hör ju inte The Band till mina favoriter.
De där kännarna påstår dock, i samma andetag, att The Bands bruna inte är särskilt mycket sämre. Så jag känner mig rätt nöjd ändå.

Det händer inte särskilt ofta att jag lyssnar på skivan. Men när jag någon gång gör det tycker jag det är roligt.

Låtar som Across The Great Divide och Rag Mama Rag har något särskilt. De är gjorda med glimten i ögat.

Skivans bästa spår tycker jag dock är The Night They Drove Old Dixie Down och Up On Cripple Creek. Jag har alltså ungefär samma uppfattning som alla andra i den frågan. Det är odödliga klassiker.

Nr: 491/2222

2 kommentarer:

  1. Det är andra gången den här veckan som jag läser att The Band själva inte ville att deras framträdande skulle vara med i filmen eller på skivan. Var kommer den informationen ifrån? I Levon Helms självbiografi skriver han att de inte var med för att de skulle få för dåligt betalt för att vara med. Så deras manager Albert Grossman sa nej.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har säkert rätt, jag har andrahandsuppgifter...
      Ska läsa på lite mer...

      Radera