The Musical Box: Underhållande eller inte?

fredag 8 augusti 2014

Underhållande eller inte?

COLOSSEUM II – ELECTRIC SAVAGE – 1977

Colosseum II gör det väldigt svårt för sig. Det de gör är svåra grejer att spela alltså. Gary Moore, Don Airey och gamle Colosseum-trummisen Jon Hiseman briljerar på sina instrument och vecklar gärna in sig i oändliga jazzimprovisationer, gärna med mycket symfoni- och hårdrockstendens. Det är avancerat och välgjort. Men Colosseum II verkar vara ointresserade av vad resten av världen tycker. Distanserade.
Efter att ha lyssnat på introverta Electric Savage från 1977 är det bara att ställa sig upp och applådera insatsen. Gary Moore var en underskattad gitarrist så länge han levde. Det han spelar här är supervasst. Jon Hisemans trumspel går inte att ifrågasätta, det han gör är på sina ställen nästan magiskt. Och Don Airey på keyboards är också en verklig finlirare.
Bilden är hämtad från Internet och fri att använda. Foto: Herrzipp.

Men om Electric Savage är underhållande lyssning är jag osäker på. Colosseum II tittar ner i golvet, skiter i publiken och gör sin grej. Det är snyggt, det är proffsigt och väldigt välgjort. Men å andra sidan. De som är helt inne på hård avantgarde jazzrock kan säkert gå igång rätt ordentligt på Colosseum II.

Nr: 1796/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar