The Musical Box: Inga nyheter från Golden Earring

onsdag 17 juli 2019

Inga nyheter från Golden Earring

GOLDEN EARRING – N.E.W.S - 1984

Man skulle nog kunna påstå att Golden Earrings N.E.W.S är fake news. För inte handlar det om några nyheter här inte. Kooymans och hans kollegor är på exakt samma spår som tidigare. Därmed inte sagt att det inte är bra gjort. Golden Earrin hade redan i mitten av 80-talet över 20 år tillsammans som rockband och visste hur det skulle gå till.
Det är dock inte nyheter skivan handlar om. N.E.W.S är i stället en förkortning för North-East-West-South...De var minsann lite fyndiga också de där holländarna.

Men nog kan man ana en viss desperation i sångaren George Kooymans röst. Inte undra på, 1984 var det länge sedan Golden Earring hade haft nån större hit. 1973 närmare bestämt, med låten Radar Love.

Men jisses vad många försök de gjorde efter det...utan större resultat utanför Holland, där de så klart var – och fortfarande är – superhjältar.

Men det är svårt att inte tycka om den här skivan, Golden Earrings sound är ju så speciellt och det går de inte ifrån den här gången heller. Det går liksom inte att missta sig på deras låtar, man hör direkt vilka det är. Och särskilt många band med sån tydlig profil finns det inte för många av.
Och det finns faktiskt belöning att hämta för den som ger sig på att lyssna på N.E.W.S. Låten I´ll Make It All Up To You är en oförskämt bra rocker, som borde fått mer uppmärksamhet. Sen gillar jag Enough Is Enough också, även om den är nästan lite för mycket 80-tal. Det lite fåniga titelspåret är också en sån där låt jag kan få för mig att spela flera gånger.

Nr: 1505/2222

Det här är en nypublicering av en äldre text som dock friserats till en aning för att passa bättre in idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar