The Musical Box: Fem ABBA

måndag 12 juli 2010

Fem ABBA

Upptäckte att jag hade fem ABBA-skivor i samlingen. Det är jävligt märkligt för jag har aldrig köpt någon, inte ens under ABBA:s storhetstid då hysterin var total.
ABBA var aldrig min grej. Säkert är det högst kompetent och Björn och Benny är nog skickliga låtskrivare, men det funkade inte på mig.
Så här gick det till när ABBA hamnade i min hylla.

Voulez-Vous
Första ABBA-plattan jag hörde förutom Waterloo. Det var under värsta hysterin så jag lånade den av en kompis. När jag skulle lämna tillbaka den vägrade han ta tillbaka den. Tack som fan. Så den blev stående.





Waterloo + Visitors

Fick dem av misstag när jag köpte en mindre samling i Skillingaryd nån gång i slutet av 90-talet. Fick på så sätt tag i samtliga Status Quo och Nazareth, men det blev en del skräp också. En del gav jag bort, men ABBA ville ingen ha. Så de blev kvar.

The Album + Arrival
Kommer från ännu en samling jag faktiskt fick, av en gammal jobbarkompis. De åkte tydligen med av bara farten och hamnade i hyllan direkt. Jag hade ju redan tre...






Insåg också att jag har en samlingsplatta med ABBA på cd, ABBA Gold. Den vann jag på fritidsförvaltningens jullotteri för massor av år sen. På samma julfest vann jag dessutom en Mauro Scocco-skiva. Frågan om detta var tur eller inte är rent av filosofisk.

En ABBA-relaterad platta har jag betalat pengar för, Agneta Fältskogs Elva kvinnor i ett hus. Gillade titeln och låten Tio mil kvar till Korpilombolo.

ABBA-skivorna är nu förpassade ut ur samlingen. De finns numera på försäljningsavdelningen. Men Agnetas skiva behåller jag, den är kul.

1 kommentar:

  1. ABBA ville ingen ha, vilket får mig att tänka på när jag gick på folkhögskola kring 1988/89. Vi satt några killar och tjejer och pratade musik. Vi mindes alla ABBA, Boney M och Harpo med fasa - och hoppades verkligen inte att de blev populära igen. Tyvärr så blev det så. Ett par år senare och både ABBA och Boney M spelades åter flitigt i radion; och ytterligare några år och "Moviestar" med Harpo blev reklamlåt för bilmärket Nissan.

    SvaraRadera