The Musical Box: No Heavy Petting

lördag 8 oktober 2011

No Heavy Petting

UFO släppte lös Michael Schenker ordentligt i låten I´m A Loser. Det gitarrsolot han gör där är riktigt fläskigt. Det står jag för. Är det hans allra bästa, värsta, fetaste? Det kan vara så...
I´m A Loser är annars en ganska lugn och städad ballad, som finns på UFO:s femte album, No Heavy Petting. Det är så klart en av den plattans bästa spår, tillsammans med stentuffa högtempolåten Can You Roll Her och ett par till.

No Heavy Petting kom 1976 och var nog den skiva som verkligen satte UFO på kartan över Englands ledande hårdrockband. Det är en ruggigt kompetent platta, givetvis mycket beroende på unge herr Schenker.

Men på den tiden tyckte åtminstone jag att det inte hände så mycket med UFO. No Heavy Petting låter väldigt lik plattan innan, Force It. Skitbra, så klart, men inte särskilt spännande alltså.

Så här ungefär 35 år senare är det lite annorlunda. Då uppskattar jag No Heavy Petting betydligt mer. Det är en de få gamla hårdrockplattor jag fortfarande kan spela utan att bli uttråkad.

De där urtida hårdrockriffen och det där lite ruffiga soundet har ju annars en tendens att kännas lite dammigt nu för tiden.

No Heavy Petting kan av en del hårdrockkännare säkert anses vara lite väl daterad och gammalmodigt tråkig. Så tycker inte jag.

Framför allt gillar jag UFO:s sätt att attackera sina ballader. Det kanske hänger på Schenkers nästan bisarrt läckra gitarrspel...vad vet jag?

2 kommentarer:

  1. huga vilken bra skiva! Är det inte farligt att trycka luftslangar mot huden sådär?

    SvaraRadera
  2. Lite frisk luft har ingen dött av...

    SvaraRadera