The Musical Box: Ah oh yeah yeah

söndag 30 september 2018

Ah oh yeah yeah

KIM LARSEN – MIDT OM NATTEN – 1983

Kim Larsen finns inte längre. Han avled 72 år gammal efter en tids sjukdom. Idag sörjer vi och spelar den här skivan; Midt om natten, en av de mest populära skivor som någonsin släppts i Danmark.

I början av 80-talet var nämligen Kim Danmarks tveklöst klarast lysande rockstjärna. Midt om natten var ett kvitto på det. Varenda låt är briljant.
Det blir inte sämre av att musiken på LP:n dessutom finns med i en film med samma namn, med Kim Larsen i en av huvudrollerna. Filmen blev en av de mest sedda i dansk biografhistoria. Nog med formaliteter.
 
Trots att det såldes ungefär tre miljoner (!) av den här LP:n i Danmark hade jag svårt att få tag på den. Nästan alla andra av Kim Larsens plattor har dykt upp när jag letat i diverse begagnatbackar, men inte den här.

Om det beror på att folk fortfarande tycker det är en eftertraktad LP eller om jag bara haft otur vet jag inte. Det var först för några år sedan jag hittade den.

Jag kan numera hålla med om att det nog är Larsens bästa LP, även om jag länge höll på både Forklaedt som voksen och den där med personnumret.

Det här är så klart en väldigt rolig skiva med många höjdpunkter (mycket synthblippande så klart, men det är ju en 80-talare).

Susan himmelblå och Papirsklip - som inleder - är briljanta små poplåtar, väldigt typiska för Kim Larsen, lättrallade melodier som sätter sig i skallen, musik man blir glad av, rent av lycklig.

Jag vill nog påstå att alla låtarna på LP:n har de egenskaperna. Folk kan säga precis vad de vill, men Kim Larsen gjorde alltid förbannat roliga poplåtar. Ah, oh, yeah, yeah...

Nr: 1526/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar