The Musical Box: 2XS bättre än väntat

lördag 15 september 2018

2XS bättre än väntat

NAZARETH – 2XS – 1982

Trots att Nazareth på 80-talet halkade in på det där med schlager- och arenarock, är 2XS inte alls illa. Inte för att vara ett skotskt hårdrockband som varit på väg nedåt i närmare fem år innan dess.
Visst är det stundtals bombastiskt och mer pompöst än vad jag klarar av. Men Nazareth gör det ändå ganska snyggt, det medges. Det blir aldrig så där outhärdligt som man skulle kunnat tro. Dan McCafferty har fortfarande kvar sin whiskeyskrovliga röst, nu ännu raspigare. Det är bra!

Och Manny Charlton river fortfarande av samma tuffa riff som han gjorde på 70-talet, även om det mesta nu är inbakat i storslagna och svulstiga arrangemang med synthar å sånt.

Visst är det väldigt mycket mer elektroniska effekter än vad man är van vid. Men det funkar. Love Leads to Madness är en sån där låt som skulle kunnat vara hopplöst jobbig. Men Nazareth håller det på rätt nivå, så den gillar jag faktiskt.

Boys In The Band för nästan tankarna till Expect No Mercy. Här är McCafferty riktigt bra. Sen planar det tyvärr ut lite grand och låten Gatecrash blir nästan lite för mycket. Nazareth och countrystånk funkar inte ihop.

Nr: borttagen ur samlingen

Jag har skrivit om skivan tidigare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar