The Musical Box: Slades bidrag till Live Aid

onsdag 5 september 2018

Slades bidrag till Live Aid

SLADE – DO YOU BELIEVE IN MIRACLES – 1985

Do You Believe In Miracles är Slades bidrag till Bob Geldofs Live Aid. Låten handlar om Bob Geldofs ansträningar och förhoppningar. Men den kunde lika gärna handlat om Slade, som bara några år tidigare tvingats spela på små lokala pubar för att överleva.
Under en av de pubspelningarna träffade de Bob Geldof, som berättade om sina planer, vilket gav Jimmy Lea och Noddy Holder idén till låten. Slade blev aldrig inbjudna till Live Aid, men skivan gavs ut och överskottet gick till samma ändamål som galan.

Intresset för singeln blev dock ganska stort då Slade efter att de träffat Geldof på puben gjorten storstilad comeback med låtar som My Oh My och Run Run Runaway och på kort tid blev lika lika intressanta för publiken och pressen som under storhetstiden på 70-talet. Det där intresset svalnade dock tämligen fort efter att Slade allt för snabbt släppt ut misslyckade uppföljaren Rogues Gallery.
Do You Believe In Miracles är en ganska typiska popdänga från mitten av 80-talet med stråkar, kör och en allsångstext som folk gärna sjäö med i. Att jämföra den med We Are The World går alldeles utmärkt, det är samma stil.

Hur mycket pengar singeln spelade in till välgörande ändamål är oklart, men det var i det fallet går det inte att jämföra med We Are The World. Låten finns inte med på något av de två album Slade spelade in vid den här tiden, The Kamikaze Syndrome eller Rogues Gallery, utan finns i stället med på den julskiva Slade spelade in strax efter, Crackers. B-sidan innehåller en ganska kul swingversion av My Oh My som gör den låten till något helt annat än den egentligen var.

Nr: 139/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar