The Musical Box: Gubbarna lirar rock

måndag 7 juli 2014

Gubbarna lirar rock

NAZARETH – SNAKES´N´LADDERS – 1989

Snakes´n´ Ladders med Nazareth hör till de yngre skivorna i samlingen. Den kom så sent som 1989, men den är inte nån av Nazareths sista album. Dessa skotska gentlemän klämde fram till inte för så länge sedan ur sig en och annan platta.
Däremot var det den sista där gitarristen Manny Charlton var med. Efter Snakes´n´Ladders tackade han för sig. Därför är det också den sista nazareth-skiva jag har. Det har inte känts så där väldigt nödvändigt att ha fler.

Jag tror inte den här skivan gavs ut i Storbritannien när den var ny. I slutet av 80-talet var inte Nazareth något av de hetare banden utan sågs väl mest som en pinsam påminnelse om 70-talets hårdrock. Och gamla elefanter var ju ingen intresserad av...

Men Nazareth hade överlevt både de första tuffa åren på 70-talet, punk och new wave, pudelrocken på 80-talet och att de dessutom gett sig på att lira dansbandspop i flera omgångar. Och bandet lever fortfarande...

Efter ”dansbandsalbum” som Fool Circle och Malice In Wonderland och pudelsynthrock som på Cinema kom de tillbaka med Snakes´n´Ladders. En bra nazareth-skiva. En rockplatta.

Nästan lite som Rampant eller Razamanaz, eller varför inte Hair Of The Dog med 90-talssound.

Förstalåten Animals knäcker koden, där biter Dan McCafferty ifrån direkt, ställer in skåpet och visar hur det går till när gubbarna lirar rock...igen, 20 år efter Witchdoctor Woman.

Nr: 1534/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar