The Musical Box: Mer party än västkustpop

lördag 21 mars 2015

Mer party än västkustpop

DENNY DOHERTY – WATCHA GONNA DO – 1971

Det blev mer partykänsla än västkustpop när Denny Doherty spelade in sin första solo-LP efter att The Mama´s And The Papa´s gått skilda vägar. Denny var en lysande sångare, men det här med att skriva låtar var inte hans grej.
Watcha Gonna Do lider lite för mycket av brist på tillräckligt bra låtar för att bli ett riktigt bra popalbum. Däremot saknades inte roliga idéer på vad man kunde göra i studion om man nu inte hade fler låtar att spela in.
LP:n börjar mycket seriöst och stilsäkert med en rad snygga och minnesvärda pop- och countrylåtar; Watcha Gonna Do är en av dem, men skivans höjdpunkter är Gathering The Woods och Don´t You Be Fooled, alla på förstasidan och alla Dennys egna. Och detta måste jag poängtera – de låtarna är riktigt bra västkustpop.
Sen vänder vi på skivan och hamnar helt plötsligt i den värld där Keith Moon och Ringo Starr var de obestridda mästarna; ”man-tar-vad-man-har-och-har-man-inget-får-det-bli-vad-det-blir”...vilket det också blev på Keith Moons enda egna LP Two Sides Of The Moon och på en rad av Ringo Starrs album.

B-sidan är därför lite rörig, men med glimten i ögat och ett gäng med polare, samt ett utrangerat badkar, fixar Denny saken.

Det blir lite Hank Williams, lite allsång och en storstilad avslutning med en halvt kaotisk beatlesmedley på Here Comes The Sun och Two Of Us.

Jo visst, det är roligt att lyssna på. Men för min del tror jag tror det räcker med att lyssna på skivan en gång.

Nr: 1867/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar