The Musical Box: Den enda Def Leppard-skivan i samlingen

tisdag 5 november 2019

Den enda Def Leppard-skivan i samlingen

DEF LEPPARD – HIGH´N´ DRY – 1981

Om man nu ska ha Def Leppard i sin skivsamling är det naturliga att ha antingen Pyromania eller Hysteria, alltså bandets riktiga storsäljare från mitten av 80-talet. Men inte i den här samlingen, jag har i stället High´n´ Dry från några år innan Def Leppard blev rockhjältar på allvar.
Ja, jag hade också en period i början av 80-talet när jag gillade det där massiva wall-of-guitar-soundet, skrikig sångröst, adrenalinladdade men anonyma hårdrocklåtar och de där smöriga hårdrocksballaderna.
Men det blev High´n´ Dry jag valde, mest för att jag tyckte den inte kändes så kommersiell och allmän som bandets stora plattor. Rätt eller fel? Tja, det här är en skiva jag faktiskt lyssnat på en och annan gång genom åren. Hysteria eller Pyromania har jag aldrig känt något direkt behov av att ha i samlingen.

Nu för tiden är High´n´ Dry fortfarande en sjysst hårdrockplatta att damma av nån enstaka gång när jag vill bli påmind om det där hårdrocksoundet som i mitten och slutet av 80-talet blev så generellt att varenda band i genren började låta ungefär på samma sätt.

Men nix, det är ingen favorit. Det är dock den enda Def Leppard-skivan i samlingen.

Nr: 1644/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar