The Musical Box: Promoskiva med krautrock från 70-talet

söndag 12 juli 2020

Promoskiva med krautrock från 70-talet

PSYCHEDELIC UNDERGROUND 18 – 2017

Ett samlingsalbum från tyska Garden Of Delights, ett skivbolag som specialiserat sig på att ge ut återutgivningar av tysk progressiv rock från 70- och 80-talen. Psychedelic Underground är deras promotionskiva för skivsläpp. Nummer 18 innehåller album släppta mellan 2014 och 2017.
Det här är alltså ingen direkt samlingsskiva där låtar valts ut eller någon typ av Best Of för tysk krautrock, utan helt enkelt de skivor, främst CD-album, som Garden Of Delight släppt. Det är dock en intressant platta att ha i samlingen för mig. Jag ser det som en guide och tips om vilka skivor som skulle kunna intressera mig. En sak är säker. Tysk krautrock är inte bara Kraftwerk, Amon Düül II eller Eloy. Det finns så ohyggligt mycket mer.

Psychedelic Underground inehåller låtar med en del mer kända tyska band, som till exempel Virus och låten Mankind Where Do You Go To hämtat från albumet Thoughts. Ett album som är gruppens andra och mindre känt än debutplattan Revelations.

Här finns också låtar från andra 70-talsgrupper som Embryo, Gäa, Sunbirds och Gila, bandnamn som krautrockintresserade har bra koll på, men som för andra är helt okända.
För min del dök det en del andra nyheter, som Panko, Missus Beastly, Exponent och Reaktor, band/grupper som jag tidigare i bästa fall bara hört talas om, men aldrig hört någon skiva med. Så det var bra. Fick ett par bra tips där. Missus Beastlys elva minuter långa Space Guerilla fastnade rätt bra.

Tycker dessutom att Psychelic Underground duger till mer än bara som presentatör av ”nyheter”. Tack vare att skivbolaget riktat in sig på grupper som höll till i likartade musikaliska landskap funkar CD:n bra att lyssna på också. Det finns alltså 17 såna här samlingsalbum utgivna sedan tidigare. Funderar på om jag inte borde leta upp några fler...

Nr: 200/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar