The Musical Box: Nils Lofgren och Lou Reed

tisdag 5 mars 2019

Nils Lofgren och Lou Reed

NILS LOFGREN – NILS – 1979

Det tog tid innan jag hittade den här LP:ns innersta. Gillade länge låtar som No Mercy och Steal Away även om jag stördes av det överdådiga soundet. Det var när jag letade mig fram till I Found Her som jag upptäckte storheten med detta album.
I Found Her är en låt som Nils Lofgren gjorde ihop med Lou Reed. Det roliga är att det inte när någon typisk Lou Reedlåt...och inte heller någon Lofgrenspecialare. Det är en ganska smal 60-talsinspirerad poplåt med ett lite mer naket sound än övriga låtar på skivan.
Nu när jag spelar skivan igen efter ett antal år på hyllan är det den låten jag fastnar för. Nu låter jag No Mercy och Steal Away vara. Visserligen bra rocklåtar det också. Men den fläskiga ljudbilden tar bort lite av lyssnarglädjen för mig. Dessutom inser jag att det finns ganska många Lofgrenlåtar som låter ungefär likadant, förmodligen producerade av Bob Ezrin dem också.

Så om det inte varit för I Found Her kunde jag ha låtit bli att ha den här skivan i samlingen. Nils är i övrigt en bara ”okej” platta från multiartisten och supertalangen Nils Lofgren. Hans bästa plattor hittar man i stället i debutskivan från 1975 och uppföljaren från 1976, Cry Tough.

Nr: 1523/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar