The Musical Box: TAAB 2 finns på vinyl

onsdag 20 mars 2019

TAAB 2 finns på vinyl

JETHRO TULL/IAN ANDERSON – THICK AS A BRICK 1 & 2 – 2012

Thick As A Brick anses vara Jethro Tulls främsta och ett av progrockens största verk. Skivan släpptes för några år sedan i en ny remix av Steven Wilson och dessutom spelade Ian Anderson in en fristående fortsättning, Thick As A Brick 2, TAAB 2.
Jag har skrivit om båda de nya skivorna, Wilsons remix och Andersons TAAB 2 och hade långt innan det också berättat om originalet. Men det finns fler varianter av TAAB 2 än så. Albumet finns i olika varianter på CD, med och utan extra innehåll. Den har dock aldrig gått att köpa som vinylskiva, och det är osäkert om Ian Anderson någonsin kommer att släppa någon vinylupplaga.

Men en vinylskiva finns, väl gömd i en box som släpptes samtidigt med den övriga lanseringen 2012. Dock i mycket liten upplaga, som därför försvann fort från skivbutikerna och numera enbart går att köpa från diverse olika nätsäljare till ganska höga priser.

Boxen består av två vinylskivor, Thick As A Brick i Steven Wilsons remix samt TAAB 2. Utöver det finns där en bok som berättar historien bakom de båda skivorna. Jag har boxen, men har aldrig spelat den, boxen är fortfarande oöppnad...vilket kanske låter helt obegripligt för en del.

Men då jag sedan tidigare hade Thick As A Brick i två versioner samt TAAB 2 på CD har det aldrig funnits någon anledning. Jag vet ju precis vad jag skulle få om jag fick för mig att sprätta bort shrinkplasten. Och då får jag ju bara något jag redan har...så den lär nog få vara som den är.

Nr: 1039/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar