The Musical Box: En hybrid mellan hård rock och new wave

söndag 30 juni 2019

En hybrid mellan hård rock och new wave

THE COUNT – INTUITION ELEMENT – 1984

Jag hade aldrig upptäckt den här skivan om det inte varit för skivbolaget, New Rose. Detta franska bolag var spännande på 80-talet, med udda utgivningar av brittiska new waveband och lite senare också med Elliott Murphy.
New Rose finns inte mer, bolaget såldes i början av 90-talet. Så när deras skivor nu dyker upp blir åtminstone jag lite nyfiken. The Count blev ännu en positiv överraskning, men för mig helt okända sedan tidigare. Det visade sig att bandet spelat in fyra album, varav tre på New Rose. Intuition Element är gruppens tredje. Ingen av plattorna är särskild välkänd.
Men det är en ganska kul skiva. The Count håller till någonstans mellan hård rock och new wave. Det låter lite märkligt. Det är en hybrid kryddad med en hel del fräcka och ganska tunga gitarriff oftast omgivna av punk-, eller new wave-tempo. Texterna är punkinspirerade, liksom sångarens tonläge.

Experienced Again är möjligtvis skivans mest intressanta spår, men jag har svårt att välja mellan den och tuffa Reaction. Alla låtar är skrivna av Joe Viglioni, som är greven själv, The Count bestod annars av fyra man.

En cover finns på skivan. Märkligt nog en låt av David Bowie, You Didn´t Hear It From Me. Ett udda val minst sagt, som i Bowies egen diskografi bara går att hitta på en och annan samling med ”Rarities”.

Var The Count tog vägen sen, eller var de kom från, vet jag faktiskt inte. Rockvärlden är ju full av såna här exempel. Talangfulla band som kommit bort på vägen, som bara om de varit på rätt ställe vid rätt tillfälle kunde fått en helt annan framtid.

Nr: 1535/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar