The Musical Box: Yeh Why Not - instoppad i ett skivfodral

tisdag 4 juni 2019

Yeh Why Not - instoppad i ett skivfodral

MAGNUS UGGLA – YEH WHY NOT – 1977

Den här singeln följde med i Uggla-LP:n Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt. Det var ett bra beslut, den låten platsade inte på LP:n. Titeln var bättre än låten.
Va ska man ta livet av sig för... är bara en skramlig rocklåt, lite glammig kan tänkas eftersom bowieinfluenserna finns där. Lite som Lady Grinning Soul på b-sidan av Bowies Let´s Spend The Night Together, men yxig. Den blev sällan spelad, texten var larvig och låten jobbig att lyssna på. Däremot var titeln på låten säkert lockande att ha med på mer än ett ställe. Och det var väl därifrån fick LP:n sitt namn kan tänkas, vilket på den tiden var fräckt på något sätt.
A-sidan på singeln, Yeh Why Not var en betydligt bättre låt, både vad gäller musiken och texten. Nu så här långt, långt efteråt tycker nog jag att den kunde fått plats på LP:n trots allt även om den är ganska annorlunda jämfört med Varning på stan, Vår tid 1977 och Just du ska va gla. Yeh Why Not var inte lika taggigt upprorisk, utan kändes lite mer soft, ungefär som låtarna som sen dök upp på skivan efter, Vittring.

Numera är väl knappast den här singeln något att dra fram och spela. Någon milstolpe i svensk rockhistoria är det inte. Den ligger bra, instoppad i skivomslaget till LP:n Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte för höra snacket efteråt.

Nr: 129/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar