The Musical Box: En helt okej Dylan-platta

torsdag 28 juni 2012

En helt okej Dylan-platta

BOB DYLAN – SHOT OF LOVE - 1981

Shot Of Love är den sista av Bob Dylans tre religiösa album. Det där var en period i början av 80-talet som inte anses särskilt högtstående i hans karriär, men hör och häpna...Det här är en bra skiva.
Okej, okej. Nu ska jag väl inte ta i. Men skillnaden från föregångaren Saved från 1980 är så överväldigande att det är svårt att göra nåt annat. Den får nog sägas mest innehöll bristfälligt tonsatta psalmer och predikningar.

På Shot Of Love låg däremot inte Dylan på knä framför något altare längre, utan hade lagt ner mer tid och kraft på att skriva bra låtar.

Inledningen med titelspåret Shot Of Love är stark. Men sen kan jag också rekommendera låtar som Heart Of Mine - där förresten Ron Wood lirar gitarr och Ringo Starr spelar trummor - och Every Grain Of Sand.
Det där med religion har väl på något sätt alltid funnits med på Dylans album. Både före och efter. Så trots de religiösa undertonerna är det här en skiva jag kan spela nån gång ibland.

Men självklart inte så ofta som Blonde On Blonde eller Street Legal eller Freewheelin´ eller Blood On The Tracks eller Desire eller John Wesley Harding eller inte ens Slow Train Coming, som var hans första i den religiösa treenigheten.

Sen finns det så klart ett par låtar man ska akta sig för om man inte vill ha en för stor dos av Zimmermanska predikningar. Men Shot Of Love är trots det en helt okej dylan-platta.

Nr: 239/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar