The Musical Box: Records roligaste

onsdag 13 juni 2012

Records roligaste

RECORDS – MUSIC ON BOTH SIDES - 1982

Igår lyssnade jag på Music On Both Sides, en platta med The Records från 1982. Båda sidorna.
Det är konstigt egentligen. Att det inte blev mer av ett så bra rockband. Music on Both Sides är The Records tredje och sista album.
Men den är skitrolig. Stentuff brittisk new wave med rötterna så fast förankrade i 60-talspop att Records verkar vara helt omöjliga att rubba. Kinks, Beatles, de gör det lysande bra.

Men på den tiden var det inte särskilt många som hajade det. Inte jag heller, för den delen.
Det finns många som tycker Shades in Bed, debutplattan, var Records mästerverk. Sen finns det rätt många som menar att tvåan, Crashes, är den bästa platta Records någonsin gjorde.

För min del håller jag mig någonstans i mitten och tycker väl att båda är ungefär lika vassa, med liten fördel för Shades-LP, där finns ju Starry Eyes...

Men var kommer då Music On Both Sides in i diskussionen?
Förr fick den inte vara med!

Men nu får den det! Och efter att ha spelat igenom den ett antal gånger (utan att börja hoppa som en galning upp och ner, för i min ålder han man slutat med sånt även om man kanske skulle vilja, men det är tanken som räknas), har jag kommit fram till att låtar som Selfish Love, Heather and Hell, Imitation Jewellery och Keeping Up With Jones gör Music On Both Sides till The Records, om inte bästa, så i alla fall till den roligaste.

Nr: 1364/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar