The Musical Box: Jesusrock från Kanada

fredag 22 juni 2012

Jesusrock från Kanada

Skumma skivor från förr - Del 1
Skumma skivor var det. Det finns det ju gott om. Jag börjar med den här bedagade skönheten:

CANADIAN ROCK THEATRE - 1972

Det här med jesusrock var aldrig min grej. Jo, det fanns faktiskt en genre som kallades så under några år i början av 1970-talet, Jesusrock.
Den hade sitt ursprung direkt från Andrew Lloyd Webbers musikal Jesus Christ Superstar. Och alla lät exakt likadant, utom möjligtvis Norman Greenbaum (han med Spirits in the Sky). Körer och blås och sångare med hyfsad pipor. Mer musikal än rock, vilket ganska snabbt blev tjatigt.

Canadian Rock Theatre var en av alla dessa uppföljare och gav ut en skiva 1972. Vilken mer eller mindre är en direkt plankning av JCS med enda skillnad att de öste på med mer blås och kanske var något mer influerade av den psykedeliska rocken (vilket är anledningen till att jag har plattan). Men inte särskilt originellt och inte särskilt bra heller.

Det var nog en typisk sån där LP som under 70-talet kunde hittas i strikt religiösa hem, där föräldrarna fick ge efter för sina ungdomars törst efter rockmusik.

Canadian Rock Theatre var nog precis lagom populärmusik och ungefär vad ungdomarna ansågs klara av utan att bli förledda in i synd...

Det ska påpekas att detta bara är ren spekulation från min sida...

Nr: 575/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar