The Musical Box: Glamrocken var en revolution

söndag 4 augusti 2019

Glamrocken var en revolution

T REX – CHILDREN OF THE REVOLUTION – 1972

Glamrocken var en revolution. Budskapet var att de som inte hade något kunde få allt. Det var en chans för alla oavsett klass. 60-talspopen hade talat om för folk att det viktigaste var att ha kul, glamrocken berättade att de kunde vara vackra också. Att de var Children Of The Revolution.
Marc Bolans var en electric warrior. Hans uppenbarelse blev en brygga mellan det oskuldsfulla 60-talet och 70-talets självbeundran. Children Of The Revolution blev hans sista stora hitsingel innan glittret flagnade och han fem år senare dog i en bilolycka i sydvästra London.
På ett sätt var Children Of The Revolution ett misslyckande. Bolans fyra tidigare singlar, Hot Love, Telegram Sam, get It On och Metal Guru hade alla gått upp som etta på brittiska singellistan. Children Of The Revolution låg som bäst bara på andra plats.

Men å andra sidan är det nog den T Rex-låt som lämnade djupast spår efter sig i folks medvetanden, på gott och ont, vilket vi nu i narcissismens tidevarv får se effekterna av.
Children Of The Revolution, bara 2.29 minuter lång, togs av någon anledning aldrig med på någon av T Rex album, utan fick leva ett eget liv som singel. Numera finns dock låten på alla de samlingsalbum som getts och fortfarande ges ut med Marc Bolans musik.

Nr: 75/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar