The Musical Box: Gott nytt år med en röd torssonsingel

tisdag 31 december 2019

Gott nytt år med en röd torssonsingel

TORSSON – MELLANDAGSREA – 2019

Den här nya julsingeln hade jag tänkt presentera på julafton. Men eftersom den visade sig heta Nyårsdan och dessutom utspelar sig på Nyårsafton finns ingen annan möjlighet än att lägga den just här. Torssons nya julsingel är det alltså. Och här har vi nu fått oss en väldigt trevlig ny svensk tradition. Ännu en julsingel från Lunds fjärde bästa band.
Två julsinglar från Bo Åkerström och Torsson finns därmed ute, daterade 1988 och 2019. Rimligtvis bör man också lägga till en tredje låt, Överst på önskelistan, en låt från 1984 och magiska hockeyspels-LP:n En rökare i krysset. En sång om den stackars gossen som önskar sig en brandbil men varenda jävla jul får en elektrisk röd rock´n´rollgitarr.

2019 års singel Nyårsdan är kanske inte en lika upplyftande historia som 1988 års julklassiker Rolf ren, som jag med glädje både sjunger nynnar så fort jag får tillfälle.

Nyårsdan är en helt annan betraktelse som i all sin ödslighet till och med blir lite sorglig. Det gamla året tar slut och det nya tar vid men knappast med någon större entusiasm.

Då är det väl en himla tur att singelns baksida har laddats med en låt som sägs vara 2018 års torssonska julsingel Det blir en lång jul i år. Den är vad jag vet dock aldrig släppt på riktigt.

Om jag har fel och det skulle vara så är det väl ändå tur för mig att den finns där, som i så fall missade den förra året. Återanvändning har jag inget emot, det är dessutom helt politiskt korrekt med tanke på klimatuppvärmningen.

Låten sägs dock piffats upp, vilket är helt okej det också, ungefär som att måla om en gammal pinnstol man köpt på loppis, typ. Oavsett vilket är 2019 års remix är en riktigt trevlig liten julsingel som jag kan tänka mig att försöka lära mig utantill den också. Gillar hela refrängen; från Trelleborg till Nordingrå, från Ängelholm till Umeå.
Stor glädje i huset jag bor när det visade sig att julsingeln släpptes i två olika upplagor, en på grön vinyl och en röd. Jag bestämde mig fort för den röda. En grön torssonsingel finns nämligen redan i samlingen. Den där gröna singeln från 2018 med RSD-återutgivningen av Det spelades bättre boll.

En lysande skiva så klart, men fruktansvärt ful grön färg på vinylen, mint ungefär. Jag som hade hoppats på J-södragrön, fotbollsgräsmattegrön eller åtminstone wunderbaumgrön. Vis av tidigare erfarenheter blev det alltså rött den här gången.

Och det är med den julröda singeln The Musical Box önskar alla ett riktigt Gott Nytt År!

Nr: 146/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar