The Musical Box: Så här ska Molly Hatchet låta

torsdag 19 december 2019

Så här ska Molly Hatchet låta

MOLLY HATCHET – LIGHTNING STRIKES TWICE - 1989

Lightning Strikes Twice är något så ovanligt som en bra Molly Hatchet-skiva från 1980-talet. Efter fem års uppehåll gav sig bandet tillbaka till sina rötter, southern rock.
Borta är de utstuderade och välpolerade hårdrocksriffen och utslätade hårdrockslåtarna. Nu är det mer boogie, mer ylande gitarrer, lysande pianospel och rubusta bra låtar. Nu står de äntligen med fötterna djupt nere i Floridas swampland och lirar svettig och frustande rock igen.

Det här är en skiva jag kommer väldigt bra överens med. Det räcker nästan med de två första låtarna, Take Miss Lucy Home och There Goes the Neighbourhood.

Här hittar Molly Hatchet faktiskt en suverän cross-over mellan tung hård rock och Allmans och Skynyrds sydstatsrock. Men skivan delar säkert MH-fansen i två läger.

De som gillade hårdrockbandet Molly Hatchet har inte mycket att hämta här. Men de som bara älskade debutplattan 1978 och såg alla senare album som stora svek kommer att gilla den.
Okej, produktionen och soundet går inte att undvika att ta upp. Det är inte alltid bra. Men nu snackar vi sent 80-tal och då skulle det låta så här. Massivt och svulstigt bombastiskt. Men det här är – trots många år – äntligen en Molly Hatchet-skiva som står för sig själv.

Bra, tung southern rock rätt upp och ner. Så här ska Molly Hatchet låta. Fler bra låtar: Heart Of My Soul, I Can´t Be Watching You och balladen Goodbye To Love.

Nr: 1694/2222

Ungefär samma text har publicerats en gång tidigare. Men då jag nu lyssnat på skivan igen, med stort nöje, känns det inte mer än rätt att uppmärksamma skivan igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar