The Musical Box: Så här ska Molly Hatchet låta

tisdag 29 november 2011

Så här ska Molly Hatchet låta

Lightning Strikes Twice är något så ovanligt som en bra Molly Hatchet-skiva från 1980-talet. Efter fem års uppehåll ger sig bandet tillbaka till rötterna – southern rock.

Borta är de utpräglade hårdrocksriffen och halvtaskiga hårdrockslåtarna. Nu är det mer boogie, mer ylande gitarrer, lysande pianospel och bra låtar. Nu står de äntligen med fötterna djupt nere i Floridas swampland och lirar svettig och frustande rock igen.
Det här är en skiva jag kommer väldigt bra överens med. Det räcker nästan med de två första låtarna Take Miss Lucy Home och There Goes the Neighbourhood. Här hittar Molly Hatchet faktiskt en suverän cross-over mellan tung rock och Allmans och Skynyrds äkta sydstatsrock.

Men skivan delar säkert MH-fansen i två läger. De som gillade hårdrockbandet Molly Hatchet har inte mycket att hämta här. Men de som bara älskade debutplattan 1978 och såg alla senare album som stora svek kommer att gilla den.

Okej. Produktionen och soundet går inte att undvika att ta upp. Det är inte bra. Men nu snackar vi sent 80-tal och då skulle det låta så här. Massivt och svulstigt bombastiskt.

Men det här är – efter elva år – äntligen en Molly Hatchet-skiva som står för sig själv. Bra, tung southern-rock rätt upp och ner. Så ska Molly Hatchet låta.

Fler bra låtar: Heart of my Soul, I Can´t Be Watching You och balladen Goodbye to Love.

Nr: 944/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar