The Musical Box: Om

Om

Möjligen har du nu hamnat på landets mossigaste musikblogg. Det här är nämligen bloggen för dig som är nyfiken på rockmusiken när den var i tonåren på riktigt, bortglömda låtar och artister men framför allt gamla LP-skivor.

Det är bloggen för dig som fått upp ögonen och insett att vinylskivor låter mycket bättre än CD och mp3.

Det här är bloggen för dig som tycker att ett skivomslag kan vara lika fascinerande som musiken på skivan.

Det är bloggen för dig som förvånas över att udda LP-skivor som "ingen" hört talas om säljs för dyra pengar på Tradera, medan ABBA och Roxette slumpas iväg för bara några kronor.

Det här är en blogg om DET SVARTA GULDET - vinylskivan.

Men mest är detta en blogg för min egen del. Jag tycker det är kul att berätta om min stora hobby. Och nånstans vill jag göra av allt det värdelösa vetande jag samlat på mig genom åren.

Tanken var inte den från början, men jag tror nu att jag håller på att blogga mig igenom hela min skivsamling.

Jag gör inga bästa-listor eller rankar låtar och artister. För vem kan egentligen avgöra vad som är bättre eller sämre. Musiktyckande är något personligt. Det är inte rätt eller fel. Det jag tar upp här är mina egna egna tankar.

Förvänta dig inte SANNINGEN eller något slags allmänt omdöme. Det är recensioner jag skriver, alltså mina högst personliga värderingar.

Förvänta dig inte heller några djupare musikaliska analyser. Jag är musiklyssnare, inte musiker...

Och glöm det där med fakta. Vem som spelat med vem eller doat i kören på nån obskyr platta på något bortglömt skivbolag intresserar inte mig. Jag är ute efter upplevelsen.

The Musical Box är förresten en låt med ett av mina favoritband, Genesis. Låten finns på det legendariska albumet Nursery Cryme.