The Musical Box: Nytt i samlingen

Nytt i samlingen

Skivsamlingen minskar inte, tvärtom. Det här är mina senaste förvärv, inköpsdatum inom parentes. Recensioner kommer...

Yoggi Yoghurtsson - Båten har sjunkit (4/6-19)
Ur Torssons forntidshistoria dyker Yoggi upp och spelar tillsammans med bandet och ett gäng jazzmusiker från Kalmar in denna platta. Givetvis "torssonstyle" rakt igenom och men som väntat jazzigare än man är van vid. Kan bli sommarens bästa. Kom med Posten.

Sume - Sumut (25/5-19)
När jag frågade efter skivan i Nuuk bara skrattade försäljaren. Den går aldrig att få tag på, sa han. Men när jag gick förbi Dirty Records i Göteborg hängde den på väggen. Gick så klart inte att låta bli. Sume är Grönlands första riktiga rockband. LP:n är inspelad 1973.

Warm Dust - And It Came To Pass (20/4-19)
Chicago och Blood Sweat & Tears får ursäkta, men det vete tusan om detta inte är en av de bästa och mest intressanta brassrockalbum som spelats in. Det är dessutom proggigt och mycket experimentellt. En kanonplatta helt enkelt. Skivmässan i Huskvarna.

Le Orme - Elementi (20/4-19)
Legendariska Le Orme ger sig inte. Trots att bandet startade redan 1966 är de fortfarande igång och är minst sagt produktiva . Det här är ett konceptalum från 2001, vilket inte på något sätt hör till deras senaste, efter denna finns ytterligare fem...
Skivmässan Huskvarna.

Funkadelic - Funkadelic (20/4-19)
Första LP:n med Funkadelic är svår, så det fick bli denna nypress från 2019. En monoplatta dessutom. Soulfunkens allra största stjärnor briljerar, det här är ett fräckt och på sin tid nyskapande album. Skivmässan Huskvarna.

Parliament - Osmium (20/4-19)
Gissar att det är en pirat, men kunde inte låta li soul/funkhjältarna Parliaments första platta...som visade sig vara en rejält svängig platta i bästa Funkadelic-style. Ett av de bästa inköpen på skivmässan i Huskvarna den här gången.

Gravy Train - Staircase To The Day (20/4-19)
Sista platta med brittiska psychbandet Gravy Train har jag letat länge efter...och blev ganska överraskad när den till slut dök upp. Påstås av experterna vara en av deras bästa. Skivmässan Huskvarna.

Jethro Tull - Living With The Past (20/4-19)
Som gammal tullfan gick denna inte att motstå. Tidigare bara släppt på CD, men nu på vinyl i numrerad upplaga om 3000 plattor. Dyr så klart, men väl investerade pengar som jag ser det. En liveplatta utgiven på CD 2002 med låtar från främst 70-talet. Skivmässan Huskvarna.

Ash Ra Tempel - Ash Ra Tempel (20/4-19)
Blev lurad av säljaren på Huskvarna skivmässa här, som bedyrade att det inte var en pirat...vilket det visade sig vara. Men jag behåller skivan ändå, det här är ju en bländade uppvisning i spacerock. Jag vet dock vilken "krautrockspecialist" jag inte ska köpa fler skivor av...

Out Of Focus - Four Letter Monday Afternoon (20/4-19)
Den sista och saknade skivan med tyska Out Of Focus, en ganska dyr dubbel men enligt ryktena en platta som är värd sina pengar. Jazzig krautrock från det tidiga 70-talet. Skivmässan Huskvarna.

Eels - End Times (20/3-19)
Andra skivan i Mark Oliver Everetts trilogi om ensamhet. End Times är den mest melodiska i serien och det album som tilltalar mig mest. En behaglig skiva att lyssna på även om det han tar upp i texterna är uppslitande.

Peter Gabriel - OVO (18/3-19)
Musiken till Millennium Dome Show år 2000 i London är lika märklig på CD som live. Gabriel är inte ensam utan tar hjälp av andra artister så det blir en mycket omväxlande upplevelse, men väldigt mycket Gabriel och väldigt annorlunda.

Peter Gabriel - Scratch My Back (18/3-19)
Efter åtta års tystnad gjord Gabriel comeback med detta överraskande album. Tolv covers av storheter som Bowie, Radiohead, Talking Head och Lou Reed...bland annat. Natulrigtvis gör han det på sitt alldeles eget sätt, vilket kan vara svårt att acceptera.

Eels - Blinking Lights And Other Revelations (15/3-19)
Många påstår att detta är Eels magnum opus. Här finns massor av bra låtar, det är dessutom väldigt omfattande, en dubbel-CD med hela 33 spår. Jag hittar nya kanonlåtar hela tiden.

Eels- Hombre Lobo (15/3-19)
Mark Oliver Everett spelade in detta album på bara ett par månader. Ett stökigt och ruffigt indiealbum, garagerock påstår jag.


Peter Gabriel - Up (6/3-19)
Ännu ett rakbladsvasst album av Gabriel som den här gången nog är inne lite på The Lamb Lies Down On Broadway. Det är den känslan jag får.

Nick Lowe - At My Age (6/3-19)
Knappast vad man väntat sig, men samtidigt är jag inte förvånad. Nick Lowe har ju varit med så länge nu att han kan göra precis vad han vill. Så varför inte jazz?

Willy DeVille - Pistola (6/3-19)
Det sista album Willy DeVille spelade in innan han dog året efter. Pistola kan nog ses som en sammanfattning av en lång och framgångsrik karriär, samtidigt som det är ett oerhört sorgligt album. Det är inte hans bästa, rösten håller inte riktigt.

Willy DeVille - Crow Jane Alley (6/3-19)
Ett mystiskt och lite avståndstagande album där Willy deVille döljer sina avsikter bakom masken. Det är ovanligt bluesigt och lågmält, men saknar inte latinorock eller jazz.

Willy DeVille - Horse Of A Different Color (6/3-19)
Ännu ett fantastiskt album av Willy DeVille, men som med alla hans senare skivor, tämligen bortglömt. Men det här är en skiva alla Mink & Will DeVillefans bara måste ha. det är såå bra.

Willy DeVille - Loup Garou (6/3-19)
Loup Garou betyder varulv på franska och på omslagsbilden ser Willy farlig ut. Men det är en lögn. Av någon anledning experimenterar han här med country, vilket inte känns helt lyckat. Men som tur är hittar han tillbaka till rätt spår.

Willy DeVille - Backstreets Of Desire (6/3-19)
Vixtory Mixture ihop med Dr John tyckte jag om. Skivan efter är nästan lika bra Känns som en platta, CD, som växer för varje genomlyssning.

Geordie - No Good Woman (4/3-19)
Köptes en gång i tiden på kassett, vilken numera förlorat så mycket av sin ljudkvalitet att jag var tvungen att skaffa nytt. LP blev för dyrt, så det fick bli en CD i stället. Kom från Holland med posten.

Amon Düül (UK) - Die Lösung (4/3-19)
Sista plattan från brittiska Amon Düül 2. Nu frontat med Robert Calvert från Hawkwind, som dock var med på tidigare skivor också. Ser verkligen fram mot att få lyssna på skivan. Kom med posen från England.

Electric Light Orchestra - Zoom (4/3-19)
Ett album från Jeff Lynnes ELO anonymt utgiven i början av 2000-talet. En platta jag varit nyfiken på länge med inte skaffat förrän nu. Verkar lovande.

ELO Part Two - Moment Of Truth (4/3-19)
med tanke på all kritik den här skivan fått var det ett dåligt köp. Det är andra albumet från Bev bevans ELO, alltså utan Jeff Lynne, och det blev som kanske bekant inte särskilt bra. Men vi får väl se...

Paul Kelly - Stolen Apples (28/2-19)
Kellys album börjar bli sällsynta utanför Australien. Den här plattan, utgiven bara på CD, spelade han in 2007, men först nu fick jag tag i den. Ett ovanligt rockigt album från Kelly på 2000-talet trots det religiösa temat.

Ole Kristiansen Band - Rock´n Europe Live (28/2-19)
Kunde så klart inte låta bli när jag för en gångs skull hittade en grönländsk CD, från skivbolaget ULO. Det här är en inspelning från tidigt 90-tal när Ole Kristiansen med band gjorde en spelning i Ålborg.

Geordie - Save The World (27/2-19)
Tredje LP:n från glamrockhjältarna Geordie. Kanske var det den här plattan som fick AC/DC att bli intresserade av Brian Johnson som ny sångare. Han låter jättebra här.

Geordie - No Sweat (26/2-19)
Newcastles stolthet, fotbollslaget oräknat, klarade sig inte utan Brian Johnson. Det här är den enda LP bandet släppte efter att sångaren försvunnit till AC/DC. Nej, Geordie hade behövt sin gamle sångare...om man säger så.

Dolken i håsan - Resor utan mål (26/2-19)
Klippanpop från 1986 med rötterna i Kriminella Gitarrer. Går dock ungefär i samma spår som Torsson och lirar med countrystänk. En kul mini-LP med sex låtar på 45 varv.

Johnny & Dom Andra - Ljus över prärien (26/2-19)
Klippanpop var inte bara Torsson och Wilmer. Johnny och dom andra dök upp några år senare, men var präglade av samma lekfulla men högst seriösa inställning. Johnny är Thunders, dom andra är Mikael från Kommissarie Roy och hans kompisar. LP:n kom från Lund idag.

Amon Düül (UK) - Fööl Moon (14/2-19)
Tredje plattan med brittiska Amon Düül, nu med sällskap av Robert Calvert från Hawkwind. Det här är krautrock i samma anda som originalbandet. Innovativt och spännande att lyssna på. En CD som kom med posten.

Little Feat - Hoy Hoy! (9/2-19)
När fötterna delade på sig i slutet av 80-talet släpptes den här skivan som en slags avslutning. En dubbel med överblivet, live, ommixat och nån enstaka ny låt. Lite rörig kanske, men oväntat nog blev det väldigt bra. Klasses källare.

Little Feat - Shake Me Up (9/2-19)
Ett comebackalbum som blev ordentligt sågat när skivan var ny. Jag är lite mer förlåtande. När jag lyssnar på den nu tycker jag rätt bra om den, även om man hädar om man vågar jämföra med Sailin´ Shoes och dem där. Klasses källare.

Ulf Dageby - Känsliga soldater (9/2-19)
Fick lite dåligt samvete att jag inte ägnat Dagebys soloplattor mer tid när jag hittade den här i Klasses källare. Det visade sig vara ett väldigt bra köp. Ulf Dageby gör som alltid lysande melodier. Den här skivan är precis lika bra som En dag på sjön-LP:n.

Golden Earring - Love Sweat (6/2-19)
Om Face It blev bortglömd var det inget mot Love Sweat från året efter, 1995. Men varje sann GE-fan vet att Kooymans och hans polare alltid gjorde bra grejer. Det här är en reissue från 2018 på guldfärgad vinyl. Internetköp från postorderföretag.

Golden Earring - Face It (6/2-19)
En ny fin röd vinylreissue på Golden Earrings bortglömda album från 1994. Under 90-talet tappade de flesta intresset för denna holländska supergrupp. Men Face It är mer spännande än vad många tror. Internetköp från ett större postorderföretag.


Golden Earrings - On The Double (6/2-19)
Holländarnas dubbelalbum från 1969, som idag av de flesta kännare anses vara ganska misslyckat. Men varje sann GE-fan kan givetvis hitta flera guldkorn och få det till att skivan på något sätt ändå är spännande. CD-import från södra Skåne.

Amon Düül (UK) - Meeting With The Menmachines (6/2-19)
John Weinzierls och Dave Andersons privata Amon Düül-rippoff som under början av 80-talet skapade ett antal numera svårhittade album. Det här är det sista av dem, som känns oväntat lättlyssnat. En CD som med Posten från södra Skåne.

Slade II - Keep On Rockin´ (5/2-19)
Hittils enda skivinspelningen med Slade II, Don Powells och Dave Hills egent projekt efter att Noddy Holder och Jim Lea lämnat bandet i början av 90-talet. En samling sjyssta rockers, dock inte alls i nivå med "gamla" Slade. Traderaköp.

Golden Earring - Tits´n´Ass (16/1-19)
När alla trodde det var slut kom våra holländska hjältar tillbaka 2012 med ett lysande rockalbum igen. Att få tag på vinylupplagan blev dock svårare än jag räknat med, den tog slut lite väl fort. Men nu är den här, förväntar mig en högtidsstund.

Jim Lea - Lost In Space (14/1-19)
10 år sedan det kom något nått från Slades Jim Lea. Det här är bara en mini-CD med sex låtar, men givetvis välkommen ändå. Kom med Posten idag.

Santana - Guitar Heaven (14/1-19)
När Carlos river av en rad rockklassiker borde det vara något alldeles extra. Men en första lyssning säger dock att den här CD:n bara är så där. men vi får väl se, ska ge skivan mer tid. Kom med Posten.

Midnight Oil - Armistice Day (14/1-19)
Efterlängtad minst sagt. Efter flera långa år av tystnad kom äntligen något nytt från Midnight Oil. Detta påkostade livealbum på CD ser jag verkligen fram mot att få lyssna på. Kom med Posten.

Bokanté - Strange Circles (24/12-18)
En oväntad julklapp. Bokanté är Snarky Puppys Michael Leagues senaste skapelse, ett band som förenar jazz, rock och creolemusik. En mycket spännande dubbel-LP.

Golden Earring - Millbrook, USA (19/12-18)
Inspelad 2003 i USA, Millbrook utanför New York, där av namnet. Ett mer hårdrockigt album än man de senaste åren vant sig vid från våra holländska hjältar. Kom från Göteborg med posten.

Ash Ra Tempel - Seven Up (7/12-18)
En inspelning Ash Ra Tempel gjorde ihop med LSD-gurun Timothy Leary som är precis så skruvad och oförutsägbar som jag trodde. Anar att det finns en del parodi i detta. Det är spacerock, två låtar på en LP, som i mitt fall blev en CD. Klasses källare.

Nils Lofgren - Nils Lofgren (7/12-18)
Lofgrens debutplatta är kanske lite undanskuffad, men är betydligt bättre än man tror. Nästan så jag vågar påstå det är hans främsta. En "pliktskiva" som blev ett oväntat bra köp. Klasses källare.

Ian Hunter - All The Young Dudes (6/12-18)
En legendarisk inspelning från Astoria i London 2004, en av Ian Hunters bästa framträdanden någonsin. Finns under flera olika namn, det här är en dubbel-CD och en återutgivning från 2009. Ett traderaköp.

Elephant Candy - The Fun And Games (17/11-18)
Extremt jobbig bubblegumplatta det här. Men hitlåten Sadie är riktigt bra, även om den är tjatig. Och då är vi bara på första spåret. South End Records.

Santana - Viva! (16/11-18)
Ett samlingsalbum med Carlos blir av nödvändighet omfattande. Det här är ett trippelalbum med massor av gamla superlåtar, de flesta dock i liveversioner som tidigare inte getts ut. Dessutom ett antal outgivna äldre saker. Gick inte att låta bli. South End Records.

Ash Ra Tempel - Join Inn (16/11-18)
Planen var att skaffa detta högoktaniga kraut- och spacerockalbum på vinyl. Men tillfället har inte dykt upp, så när jag hittade skivan på CD hos Klasse slog jag till för säkerhets skull.

Kin Ping Meh - 3 (10/11-18)
Har fått rykte om sig att vara ett tufft tyskt hårdrockband. Men den här skivan berättar mer, Mannheims stolthet hade en ådra av progrock i sig, som de dolt på tidigare plattor men som visade sig här. Skivmässan i Huskvarna.

Moving Gelatine Plates - Moving Gelatine Plates (10/11-18)
Första albumet från dessa franska progrockare med inriktning mot avantgardejazz. Ett spännande album som jag hört mycket om men inte fått tag i förrän nu. Skivmässan Huskvarna.

Warm Dust - Warm Dust (10/11-18)
Brittisk välgjord progrock från det tidiga 70-talet, med influenser av jazz, i samma stil som tidiga Chicago. Skivmässan i Huskvarna.

Second Life - Second Life (10/11-18)
Tysk heavy-psych i Hendrix stil. En tung platta av föregångarna till Tiger B Smith som imponerar mer för det fräcka gitarrspelet än för riktigt bra låtar. Skivmässan i Huskvarna.

Shape Of The Rain - Riley, Riley, Wood And Wiggett (10/11-18)
Brittiskt popband från det tidiga 70-talet som aldrig riktigt lyckades utanför Sheffield. Dock en ganska kul LP med lite udda melodier och arrangemang. Skivmässan i Huskvarna.

Manfred Mann Chapter Three (10/11-18)
Ett experimentellt jazzrockalbum av Manfred Mann från tiden mellan 60-talspopbandet och Manfred Mann´s Earth Band. Det första av två album. Skivmässan i Huskvarna.

Tomorrow´s Gift - Goodbye Future (10/11-18)
Andra och sista från detta tyska band, som här lämnat progrock för experimentell jazzrock och psykedelia. Ett mycket spännande album. Skivmässan i Huskvarna.

Affinity - Affinity (3/11-18)
Ännu ett bortglömt mästerverk, men som till skillnad från en del andra verkligen är så bra som den sägs vara. Psykedelisk pop från det tidiga 70-talet med inslag av jazz. En mycket bra skiva. En nypress inköpt på skivmässan i Skövde.

Råg i ryggen - Råg i ryggen (3/11-18)
Svensk hård proggrock från mitten av 70-talet. En legendarisk samlarplatta i nypress, som faktiskt levererar. Skivmässan i Skövde.

Björk - Gling-glo (3/11-18)
En inspelning från 1990 med Björk och jazzgruppen Trio Gudmundar Ingolfssonar, vilket är något helt annat än Björks senare egna album eller dem hon spelade in tillsammans med Sugarcubes. Sofistikerad jazz, mycket spännande. Köpt på skivmässan i Skövde.

Octopus - Restless Night (2/9)
Ett bortglömt men synnerligen spännande psykedeliska popalbum från det allra tidigaste 70-talet. Just nu känns skivan lika intressant som Sgt Pepper...men det kanske går över. Skivmässan i Mjölby.

Willie Nile - If I Was A River (2/9)
Willine Niles tionde platta är ett album med enbart piano som komp. Han använder här samma steinwayflygel som han spelade på den dag John Lennon blev skjuten. Den här skivan har dock gjort att Nile jämförts med både Dylan och Leonard Cohen. Skivmässan Mjölby.

Van Morrison - Keep Me Singing (2/9)
På senare år har jag haft svårt att hänga med i Morrisons skivutgivning. Ska försöka bättra på det nu. Och tycker väl att jag kan omstarta med detta album. Skivmässan i Mjölby.

Robert Plant - Carry Fire (2/9)
Ett nytt album med RobertPlant gick så klart inte att släppa från sig frivilligt. Carry Fire lär dessutom vara ganska starkt sägs det...vilket vi ju i och för sig visste redan innan...
Skivmässan i Mjölby.

Elonkorjuu - Footprints (2/9)
Ett reunionalbum från finska Elonkorju som jag trillade dit på direkt. Innovativ experimentell jazzrock. Skivmässan Mjölby.

Steve Hackett - The Night Siren (2/9)
Ett nyttalbum från Steve Hackett gick inte att släppa från sig. Det är dessutom ett riktigt bra album, kanske ett av hans starkare någonsin. Skivmässan Mjölby.

Abiogenesi - Le Notte Di Salem (2/9)
Italiensk progg av senare årtal än mina tidigare. En första snabblyssning säger att det är en intressant skiva där rötter till det tidiga 70-talet går att spåra. Skivmässan Mjölby.

Bob Hund - Jag rear ut min själ (2/9)
Min första Bob Hund. Och då var det ganska givet att det skulle bli den med Tra la la lilla molntuss. Skivmässan i Mjölby.

Tom Petty - Echo (2/9)
En klassiker och favorit nu äntligen på vinyl. Den låter mycket bättre än min gamla CD. Eller är det bara något jag inbillar mig?
Skivmässan i Mjölby.

Tom Petty - The Last DJ (2/9)
Släpptes bara i liten upplaga på vinyl, som blev ett eftertraktat samlarobjekt. Nu har det dykt upp en liten vinylupplaga till som jag inte kunde låta bli. Skivmäsan i Mjölby.

Tom Petty - She´s The One (2/9)
Den lite oupptäckta uppföljaren till Wildflowers, som är precis lika spännande. Nu på vinyl. Köpt på Skivmässan i Mjölby.

Tom Petty - Highway Companion (2/9)
Pettys första soloplatta, nu på vinyl, blev så klart ett måste trots att den redan fanns i samlingen på CD. En fristående fortsättning på Full Moon Fever. Skivmässan i Mjölby.

Anyone´s Daughter - Adonis (27/8)
Om jag haft koll på att skivan finns i en tysk variant hade jag inte köpt den. Men den engelska är helt ok ändå, t.o.m överraskande bra. Ganska mycket Genesis över det här...och då blir det ju väldigt bra oavsett...Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Birth Control - Increase (27/8)
Ett fynd tyckte jag när jag bläddrat fram den. Och tycker nog likadant nu när jag hört den även om denna 77:a inte klarar att jämföras med bandets tidigare. Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Eroc - Eroc (27/8)
Kan väl sägas vara föregångaren till Grobschnitt, åtminstone delvis, men betydligt mer ambient än hårt. Kan bli en sån där skiva som kan bli svår att slita sig från. Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Golden Earring - Keeper Of The Flame (27/8)
En av de få GE-plattor som saknats i samlingen. Ska enligt ryktet inte vara någon höjdare, men som gammal fan tror jag givetvis inte på såna påhitt. Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Kris Drever - If Wishes Were Horses (24/8)
Kris Drever är Orkneyöarnas stolthet på rockfronten, men är nog mer singer/songwriter med passion för folk- och country. Denna vinylskiva är svår att få tag på...om du inte knallar in på Grooves i Kirkwall...vilket jag gjorde.

Dirty Lemons - The Dirty Lemons (23/8)
Kanske Shetlands nästa exportprodukt efter ull och pyttesmå hästar. Dirty Lemons är ett fräckt rockband...om än inte direkt nyskapande. Det här är deras enda CD. Köpt efter ett tips från tanten bakom disken på High Level Music Centre i Lerwick.

No Sweat - Six Whole Days...One Whole Night (23/8)
Shetlandsöarnas svar på Rockpile, gungig pubrock med ett synnerligen rutinerat band. Denna live-CD är deras första trots att bandet varit med i över 30 år. Köpt på Shetlands enda musikaffär, High Level Music Centre i Lerwick.

Skålmöld - Vöggvisur Yggdrasils (21/8)
Ute på väldigt hal is här. Isländska Skålmöld håller till i genren Viking Metal, vilket jag inte ens kan gissa vad det innebär. Men skivan ska vara riktigt bra lovade killarna på 12 Tonar i Reykjavik. Att det är gul vinyl hjälpte också till...

Eldberg - Eldberg (21/8)
Något så ovanligt som isländsk progrock, en LP som bara i något enstaka exemplar lämnat Island. Tänk jazzig King Crimson på isländska+extra orgel. Köpt på legendariska 12 Tonar i Reykjavik, som hade massor med isländsk vinyl i källaren.

Nanook - Pissaaneqaqisut (14/8)
Grönlands främsta indiepopband som gjort sig kända utanför hemlandet. Deras tredje skiva sålde guld 2014 och har nu släppts på vinyl. Köptes på plats hos Atlantic Studio Productions i Nuuk, Grönland.
Liima Inui - Republik (14/8)
En grönländsk indiepop-CD som jag föll för direkt. Låtarna sjungs på grönländska och det är bra sväng i melodierna. En riktigt bra platta. Köpt hos Atlantic Studio Productions i Nuuk.
Artic Spirits - Pissutsit (14/8)
En chansning, men var lite nyfiken på grönländsk metal/hårdrock. Artic Spirits har det som krävs, men är inte riktigt min genre. En CD köpt hos Atlantic Studio Productions i Nuuk.
X-it - Inupiloqarpoq (14/8)
Grunge på Grönland låter som grunge på andra sidan Davissundet (Kanada). Det är bra tryck och väldigt ilsket. En CD köpt hos Atlantic Studio Productions i Nuuk.
Anders F Rönnblom - Underground Vol 1 (5/8-18)
Svårhittad skiva det här, som alla Rönnbloms senare...om man inte slår till direkt när de släpps. Numrerad är den som sig bör, 147 av 1000. Ser fram mot att få avnjuta denna CD. Ett Ebay-köp.

Anders F Rönnblom - Draget/Komedia (12/7-18)
Det hysteriska draget och Komedia nu på CD...som jag egentligen inte behövde, även om det blev ett kärt återseende. Däremot väldigt nyfiken på bonusalbumet Garagesekvenser, låtar skrivna 74-78 som först nu spelats in. Kom från F:et igår.

George Harrison - Live In Japan (12/7-18)
Var svår redan när den kom. En inspelning från Wilburytiden, alltså 80-talet, och en skiva som läänge saknats i samlingen och jag till slut hittade på vinyl. Kom med posten igår.

Wilmer X - Silver (12/7-1)
Wilmers comeback har varit efterlängtad här på bloggen. När bandet i samband med omstarten dessutom släppte tre vinylalbum som tidigare funnits på CD gick det inte att stå emot.
Silver självklart i silverfärgad vinyl...
Wilmer X - Hallå världen (12/7-18)
på röd vinyl så klart och dessutom på två vinylskivor där fjärdesidan består av tidigare inte utgivet material...
Wilmer X - Primitiv (12/7-18)
...genomskinlig röd vinyl och två skivor med en sida tidigare inte utgivet. Wilmerfesten kan börja (igen).


Anders F Rönnblom - Caviar Pizza (5/7-18)
Denna svårhittade CD från mitten av 90-talet dök upp på ett helt oväntat ställe. Ett litet lyckorus infann sig direkt, det är en av de få AFR-plattor som saknats i samlingen.