The Musical Box: Nytt i samlingen

Nytt i samlingen

Skivsamlingen minskar inte, tvärtom. Det här är mina senaste förvärv, inköpsdatum inom parentes. Recensioner kommer...

Golden Earring - Tits´n´Ass (16/1-19)
När alla trodde det var slut kom våra holländska hjältar tillbaka 2012 med ett lysande rockalbum igen. Att få tag på vinylupplagan blev dock svårare än jag räknat med, den tog slut lite väl fort. Men nu är den här, förväntar mig en högtidsstund.

Jim Lea - Lost In Space (14/1-19)
10 år sedan det kom något nått från Slades Jim Lea. Det här är bara en mini-CD med sex låtar, men givetvis välkommen ändå. Kom med Posten idag.

Santana - Guitar Heaven (14/1-19)
När Carlos river av en rad rockklassiker borde det vara något alldeles extra. Men en första lyssning säger dock att den här CD:n bara är så där. men vi får väl se, ska ge skivan mer tid. Kom med Posten.

Midnight Oil - Armistice Day (14/1-19)
Efterlängtad minst sagt. Efter flera långa år av tystnad kom äntligen något nytt från Midnight Oil. Detta påkostade livealbum på CD ser jag verkligen fram mot att få lyssna på. Kom med Posten.

Bokanté - Strange Circles (24/12-18)
En oväntad julklapp. Bokanté är Snarky Puppys Michael Leagues senaste skapelse, ett band som förenar jazz, rock och creolemusik. En mycket spännande dubbel-LP.

Golden Earring - Millbrook, USA (19/12-18)
Inspelad 2003 i USA, Millbrook utanför New York, där av namnet. Ett mer hårdrockigt album än man de senaste åren vant sig vid från våra holländska hjältar. Kom från Göteborg med posten.

Ash Ra Tempel - Seven Up (7/12-18)
En inspelning Ash Ra Tempel gjorde ihop med LSD-gurun Timothy Leary som är precis så skruvad och oförutsägbar som jag trodde. Anar att det finns en del parodi i detta. Det är spacerock, två låtar på en LP, som i mitt fall blev en CD. Klasses källare.

Nils Lofgren - Nils Lofgren (7/12-18)
Lofgrens debutplatta är kanske lite undanskuffad, men är betydligt bättre än man tror. Nästan så jag vågar påstå det är hans främsta. En "pliktskiva" som blev ett oväntat bra köp. Klasses källare.

Ian Hunter - All The Young Dudes (6/12-18)
En legendarisk inspelning från Astoria i London 2004, en av Ian Hunters bästa framträdanden någonsin. Finns under flera olika namn, det här är en dubbel-CD och en återutgivning från 2009. Ett traderaköp.

Elephant Candy - The Fun And Games (17/11-18)
Extremt jobbig bubblegumplatta det här. Men hitlåten Sadie är riktigt bra, även om den är tjatig. Och då är vi bara på första spåret. South End Records.

Santana - Viva! (16/11-18)
Ett samlingsalbum med Carlos blir av nödvändighet omfattande. Det här är ett trippelalbum med massor av gamla superlåtar, de flesta dock i liveversioner som tidigare inte getts ut. Dessutom ett antal outgivna äldre saker. Gick inte att låta bli. South End Records.

Ash Ra Tempel - Join Inn (16/11-18)
Planen var att skaffa detta högoktaniga kraut- och spacerockalbum på vinyl. Men tillfället har inte dykt upp, så när jag hittade skivan på CD hos Klasse slog jag till för säkerhets skull.

Kin Ping Meh - 3 (10/11-18)
Har fått rykte om sig att vara ett tufft tyskt hårdrockband. Men den här skivan berättar mer, Mannheims stolthet hade en ådra av progrock i sig, som de dolt på tidigare plattor men som visade sig här. Skivmässan i Huskvarna.

Moving Gelatine Plates - Moving Gelatine Plates (10/11-18)
Första albumet från dessa franska progrockare med inriktning mot avantgardejazz. Ett spännande album som jag hört mycket om men inte fått tag i förrän nu. Skivmässan Huskvarna.

Warm Dust - Warm Dust (10/11-18)
Brittisk välgjord progrock från det tidiga 70-talet, med influenser av jazz, i samma stil som tidiga Chicago. Skivmässan i Huskvarna.

Second Life - Second Life (10/11-18)
Tysk heavy-psych i Hendrix stil. En tung platta av föregångarna till Tiger B Smith som imponerar mer för det fräcka gitarrspelet än för riktigt bra låtar. Skivmässan i Huskvarna.

Shape Of The Rain - Riley, Riley, Wood And Wiggett (10/11-18)
Brittiskt popband från det tidiga 70-talet som aldrig riktigt lyckades utanför Sheffield. Dock en ganska kul LP med lite udda melodier och arrangemang. Skivmässan i Huskvarna.

Manfred Mann Chapter Three (10/11-18)
Ett experimentellt jazzrockalbum av Manfred Mann från tiden mellan 60-talspopbandet och Manfred Mann´s Earth Band. Det första av två album. Skivmässan i Huskvarna.

Tomorrow´s Gift - Goodbye Future (10/11-18)
Andra och sista från detta tyska band, som här lämnat progrock för experimentell jazzrock och psykedelia. Ett mycket spännande album. Skivmässan i Huskvarna.

Affinity - Affinity (3/11-18)
Ännu ett bortglömt mästerverk, men som till skillnad från en del andra verkligen är så bra som den sägs vara. Psykedelisk pop från det tidiga 70-talet med inslag av jazz. En mycket bra skiva. En nypress inköpt på skivmässan i Skövde.

Råg i ryggen - Råg i ryggen (3/11-18)
Svensk hård proggrock från mitten av 70-talet. En legendarisk samlarplatta i nypress, som faktiskt levererar. Skivmässan i Skövde.

Björk - Gling-glo (3/11-18)
En inspelning från 1990 med Björk och jazzgruppen Trio Gudmundar Ingolfssonar, vilket är något helt annat än Björks senare egna album eller dem hon spelade in tillsammans med Sugarcubes. Sofistikerad jazz, mycket spännande. Köpt på skivmässan i Skövde.

Octopus - Restless Night (2/9)
Ett bortglömt men synnerligen spännande psykedeliska popalbum från det allra tidigaste 70-talet. Just nu känns skivan lika intressant som Sgt Pepper...men det kanske går över. Skivmässan i Mjölby.

Willie Nile - If I Was A River (2/9)
Willine Niles tionde platta är ett album med enbart piano som komp. Han använder här samma steinwayflygel som han spelade på den dag John Lennon blev skjuten. Den här skivan har dock gjort att Nile jämförts med både Dylan och Leonard Cohen. Skivmässan Mjölby.

Van Morrison - Keep Me Singing (2/9)
På senare år har jag haft svårt att hänga med i Morrisons skivutgivning. Ska försöka bättra på det nu. Och tycker väl att jag kan omstarta med detta album. Skivmässan i Mjölby.

Robert Plant - Carry Fire (2/9)
Ett nytt album med RobertPlant gick så klart inte att släppa från sig frivilligt. Carry Fire lär dessutom vara ganska starkt sägs det...vilket vi ju i och för sig visste redan innan...
Skivmässan i Mjölby.

Elonkorjuu - Footprints (2/9)
Ett reunionalbum från finska Elonkorju som jag trillade dit på direkt. Innovativ experimentell jazzrock. Skivmässan Mjölby.

Steve Hackett - The Night Siren (2/9)
Ett nyttalbum från Steve Hackett gick inte att släppa från sig. Det är dessutom ett riktigt bra album, kanske ett av hans starkare någonsin. Skivmässan Mjölby.

Abiogenesi - Le Notte Di Salem (2/9)
Italiensk progg av senare årtal än mina tidigare. En första snabblyssning säger att det är en intressant skiva där rötter till det tidiga 70-talet går att spåra. Skivmässan Mjölby.

Bob Hund - Jag rear ut min själ (2/9)
Min första Bob Hund. Och då var det ganska givet att det skulle bli den med Tra la la lilla molntuss. Skivmässan i Mjölby.

Tom Petty - Echo (2/9)
En klassiker och favorit nu äntligen på vinyl. Den låter mycket bättre än min gamla CD. Eller är det bara något jag inbillar mig?
Skivmässan i Mjölby.

Tom Petty - The Last DJ (2/9)
Släpptes bara i liten upplaga på vinyl, som blev ett eftertraktat samlarobjekt. Nu har det dykt upp en liten vinylupplaga till som jag inte kunde låta bli. Skivmäsan i Mjölby.

Tom Petty - She´s The One (2/9)
Den lite oupptäckta uppföljaren till Wildflowers, som är precis lika spännande. Nu på vinyl. Köpt på Skivmässan i Mjölby.

Tom Petty - Highway Companion (2/9)
Pettys första soloplatta, nu på vinyl, blev så klart ett måste trots att den redan fanns i samlingen på CD. En fristående fortsättning på Full Moon Fever. Skivmässan i Mjölby.

Anyone´s Daughter - Adonis (27/8)
Om jag haft koll på att skivan finns i en tysk variant hade jag inte köpt den. Men den engelska är helt ok ändå, t.o.m överraskande bra. Ganska mycket Genesis över det här...och då blir det ju väldigt bra oavsett...Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Birth Control - Increase (27/8)
Ett fynd tyckte jag när jag bläddrat fram den. Och tycker nog likadant nu när jag hört den även om denna 77:a inte klarar att jämföras med bandets tidigare. Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Eroc - Eroc (27/8)
Kan väl sägas vara föregångaren till Grobschnitt, åtminstone delvis, men betydligt mer ambient än hårt. Kan bli en sån där skiva som kan bli svår att slita sig från. Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Golden Earring - Keeper Of The Flame (27/8)
En av de få GE-plattor som saknats i samlingen. Ska enligt ryktet inte vara någon höjdare, men som gammal fan tror jag givetvis inte på såna påhitt. Köpt hos Andrä Musik i Köln.

Kris Drever - If Wishes Were Horses (24/8)
Kris Drever är Orkneyöarnas stolthet på rockfronten, men är nog mer singer/songwriter med passion för folk- och country. Denna vinylskiva är svår att få tag på...om du inte knallar in på Grooves i Kirkwall...vilket jag gjorde.

Dirty Lemons - The Dirty Lemons (23/8)
Kanske Shetlands nästa exportprodukt efter ull och pyttesmå hästar. Dirty Lemons är ett fräckt rockband...om än inte direkt nyskapande. Det här är deras enda CD. Köpt efter ett tips från tanten bakom disken på High Level Music Centre i Lerwick.

No Sweat - Six Whole Days...One Whole Night (23/8)
Shetlandsöarnas svar på Rockpile, gungig pubrock med ett synnerligen rutinerat band. Denna live-CD är deras första trots att bandet varit med i över 30 år. Köpt på Shetlands enda musikaffär, High Level Music Centre i Lerwick.

Skålmöld - Vöggvisur Yggdrasils (21/8)
Ute på väldigt hal is här. Isländska Skålmöld håller till i genren Viking Metal, vilket jag inte ens kan gissa vad det innebär. Men skivan ska vara riktigt bra lovade killarna på 12 Tonar i Reykjavik. Att det är gul vinyl hjälpte också till...

Eldberg - Eldberg (21/8)
Något så ovanligt som isländsk progrock, en LP som bara i något enstaka exemplar lämnat Island. Tänk jazzig King Crimson på isländska+extra orgel. Köpt på legendariska 12 Tonar i Reykjavik, som hade massor med isländsk vinyl i källaren.

Nanook - Pissaaneqaqisut (14/8)
Grönlands främsta indiepopband som gjort sig kända utanför hemlandet. Deras tredje skiva sålde guld 2014 och har nu släppts på vinyl. Köptes på plats hos Atlantic Studio Productions i Nuuk, Grönland.
Liima Inui - Republik (14/8)
En grönländsk indiepop-CD som jag föll för direkt. Låtarna sjungs på grönländska och det är bra sväng i melodierna. En riktigt bra platta. Köpt hos Atlantic Studio Productions i Nuuk.
Artic Spirits - Pissutsit (14/8)
En chansning, men var lite nyfiken på grönländsk metal/hårdrock. Artic Spirits har det som krävs, men är inte riktigt min genre. En CD köpt hos Atlantic Studio Productions i Nuuk.
X-it - Inupiloqarpoq (14/8)
Grunge på Grönland låter som grunge på andra sidan Davissundet (Kanada). Det är bra tryck och väldigt ilsket. En CD köpt hos Atlantic Studio Productions i Nuuk.
Anders F Rönnblom - Underground Vol 1 (5/8-18)
Svårhittad skiva det här, som alla Rönnbloms senare...om man inte slår till direkt när de släpps. Numrerad är den som sig bör, 147 av 1000. Ser fram mot att få avnjuta denna CD. Ett Ebay-köp.

Anders F Rönnblom - Draget/Komedia (12/7-18)
Det hysteriska draget och Komedia nu på CD...som jag egentligen inte behövde, även om det blev ett kärt återseende. Däremot väldigt nyfiken på bonusalbumet Garagesekvenser, låtar skrivna 74-78 som först nu spelats in. Kom från F:et igår.

George Harrison - Live In Japan (12/7-18)
Var svår redan när den kom. En inspelning från Wilburytiden, alltså 80-talet, och en skiva som läänge saknats i samlingen och jag till slut hittade på vinyl. Kom med posten igår.

Wilmer X - Silver (12/7-1)
Wilmers comeback har varit efterlängtad här på bloggen. När bandet i samband med omstarten dessutom släppte tre vinylalbum som tidigare funnits på CD gick det inte att stå emot.
Silver självklart i silverfärgad vinyl...
Wilmer X - Hallå världen (12/7-18)
på röd vinyl så klart och dessutom på två vinylskivor där fjärdesidan består av tidigare inte utgivet material...
Wilmer X - Primitiv (12/7-18)
...genomskinlig röd vinyl och två skivor med en sida tidigare inte utgivet. Wilmerfesten kan börja (igen).


Anders F Rönnblom - Caviar Pizza (5/7-18)
Denna svårhittade CD från mitten av 90-talet dök upp på ett helt oväntat ställe. Ett litet lyckorus infann sig direkt, det är en av de få AFR-plattor som saknats i samlingen.

Mott The Hoople - Live: 30th Anniversary Edition (3/4-18)
30 år för sent kom det album alla ville ha redan 1974, alla låtarna från Motts två konserter som på deras enda livealbum kortats ner till bara en skiva. Nu finns båda konserterna, både den på Broadway och den i Hammersmith Odeon. Dubbel-CD från England idag.

Cornucopia - Full Horn (31/3-18)
Tysk experimentell jazzrock, krautrock möjligen. I samma stil som Out Of Focus och ibland Dzyan. Tror detta kan vara ett riktigt bra köp. En reissue. Skivmässan i Huskvarna.

Twenty Sixty Six And Then - Reflections On The Future (31/3-18)
Pinkfloydisk krautrock, men råare och betydligt mer opålitligt. En riktigt spännande skiva som jag förväntar mig mycket av. En reissue. Skivmässan i Huskvarna.

Moving Gelatine Plates - The World Of Genius Hans (31/3-18)
Fransk avantgardejazz alternativt progrock. Bästa skivköpet på länge känner jag sponant. Canterbury, men än mer udda. En reissue. Skivmässan i Huskvarna.

Illinois Speed Press (31/3-18)
Bluesrock tror jag, men verkar vara ett band som ibland kan få för sig att göra långa utflykter i den progressiva rockens gränsland. Måste testa i alla fall. Klasse tipsade. Skivmässan i Huskvarna.

Jethro Tull - The Apollo Theatre (31/3-18)
En pirat med en konsert från 1977 i Manchester. Tull var lysande live, men det finns för få liveplattor från den tiden, så jag slog till.
Skivmässan i Huskvarna.

Gash - A Young Man´s Gash (31/3-18)
Överraskande intressant LP. Kanske inte direkt nyskapande, men innovativt och lyssningsvärt, lite pinkfloydiskt och b-filmsromantik. Krautrock. Skivmässan i Huskvarna.

Good Rats - The Good Rats (31/3-18)
Helt omöjligt tordde jag tills någon fick för sig att släppa skivan på nytt. Amerikansk artrock i toppklass. Skivmässa i Huskvarna.

Asterix - Asterix (31/3-18)
Tysk hårdrock tidigt 70-tal. Föregångarna till Lucifer´s Friend. En svår platta som nyligen släppts som reissue. Skivmässan i Huskvarna.

Steve Harley & Cockney Rebel - The Quality Of Mercy (21/3-18)
En reunion i det tysta efter 29 år. Såna plattor brukar sällan imponera, men det här är undantaget. Ett album precis lika fräckt som från storhetstiden på 70-talet, med den skillnaden att Steve Harley blivit äldre.

Steve Harley & Cockney Rebel - Birmingham (21/3-18)
En dubbel-live från Birmingham där Harley hade med sig både orkester och kör. Det är storlaget och annorlunda från det man är van vid när Cockney Rebel spelar alla låtar från både The Human Menagerie och The Psychomodo.

Anders F Rönnblom - Trilogin: Landet Folket Jaget (13/3-18)
En numrerade och signerad CD-box med de tre skivorna i ambitiösa trilogin; Landet Folket Jaget. Hade bara den första av skivorna sedan tidigare, så jag ser verkligen fram mot att nu få uppleva hela trilogin. Kom med posten.

Anders F Rönnblom - Live från välfärden (13/3)
Mitt första DVD-köp, Live från välfärden. Det jag egentligen var ute efter var bonusskivan Tambourines & Lovers, ett album med demolåtar som aldrig släppts på annat håll. Kom med posten.

Ian Anderson - Thick As A Brick 2 (13/3-18)
Tyckte detta album borde ingå i samlingen. Ian Andersons egen fortsättning på tullalbumet med samma namn är en självklar angelägenhet för en som följt Jethro Tull sen mitten av 70-talet. Kom med posten.

Santana - Live At The House Of Blues (13/3-18)
Kunde inte låta denna liveinspelning passera. Vissa tycker Santana har varit med för länge nu, men de kvaliteter han och bandet från det tidiga 70-talet besitter går inte att sopa undan. Kom med posten.

Shitkid - Fish (13/3-18)
Kunde inte låta bli, Fish har både sågats och fått högsta betyg. Och Åsa Söderqvist, skitungen själv, har både fått utmärkelser och blivit utslängd från galor. Förväntar mig inte att jag ska gilla musiken, men jag gillar attityden. Kom med posten.

Anders F Rönnblom - Underground-Vol 2 (12/3)
Det är inte att lätt att hänga med i Rönnbloms omfattande skivproduktion på senare år. Detta album innehåller låtar från 2004-2008 och är givetvis, som allt Anders F gör, väl värt att lyssna på. Han har gått från udda till en folkets röst.

Santana/Isley Brothers - Power Of Peace (8/3-18)
Ett samarbete mellan två giganter som blir explosivt, Santanas gitarr och Ronalds Isleys sångröst.
Nästan bara covers, men det funkar ändå för så här har de låtarna aldrig gjorts tidigare. Kom med posten idag.

Steve Harley - Stranger Comes To Town (27/2-18)
En platta han skulle spelat in ihop med Cockney Rebel men som slutade med bara hans namn under 2010. Ett mer eftertänksamt och möjligtvis lite tjurigt album till skillnad från tidigare, men så har han ju börjat bli gammal nu...

Midnight Oil - Redneck Wonderland (26/2-18)
MIdnight Olis sista 90-talare är dels en tillbakagång till Diesel & Dust, till The Who och Led Zeppelin och bandets första punkiga platta från 1978. Soundet är stenhårt komprimerat och ger skivan ett mycket speciellt sound. Kom med posten från Portugal.

Birth Control - Hoodoo Man (24/2-18)
En tysk krautikon som länge saknats i samlingen. Hoodoo Man hör till de hårdare i genren och kan därför bli en ny favorit. Skivmässan i Nässjö.

Beatles - Please Please Me (24/2-18)
Ok, nu är min beatlessamling fulltalig. Inte så att jag aktivt letat efter den här, men insåg att den nog borde finnas i samlingen ändå. Det är ju en milstolpe i pophistorien. Skivmässan i Nässjö.

Black Sabbath - 13 (24/2-18)
Tvekade och väntade nog för länge, men nu är den här, Black Sabbaths troligen sista album. En skiva som fått bra respons hos kritiker. Hoppas nu bara att jag tycker ungefär samma. Skivmässan i Nässjö.

Midnight Oil - Capricornia (22/2-18)
Den senaste/sista plattan från Midnight Oil är nu 15 år gammal, men de var på turné förra året, så man vet inte. Capricornia är ett album i samma  anda som alltid, kraftfull gitarrock och engagerade texter. Fick bli en CD, vinylskivan släpptes bara i Australien.

Steve Harley - Yes You Can (21/2-18)
Harleys comebackalbum efter 13 år i kylan. En oväntat stark platta med kraftfulla arrangemang och låtar. Har givetvis mycket gemensamt med Cockney Rebels skivor från 70-talet. Ett bra köp m.a.o. Fick bli en CD, finns inte på vinyl.

Supertramp - Slow Motion (14/2-18)
Sista albumet med Supertramp låter så klart väldigt mycket Supertramp. Överraskande intressant till skillnad mot vad man skulle kunna tro. relativt svår CD-skiva att få tag på. Kom från Frankrike idag.

Dummies - A Day In The Life Of (13/2-18)
Ett samlingsalbum med bla ett antal testsinglar Jim Lea och Noddy Holder i Slade spelade in under bandets hårdrockperiod i slutet av 70-talet för att kolla om de fortfarande kunde göra bra poplåtar. Det kunde dem! Kom från England idag.

Jim Lea - Therapy (13/2-18)
Efter många års tystnad släppte Jim Lea i Slade denna efterlängtade soloplatta, som är långt i från det Slade en gång gjorde. Det är ett eftertänksamt och lätt melankoliskt popalbum, kanonbra! Kom från England i dag.

10cc - Mirror Mirror (8/2-18)
Ännu ett dåligt val finns det säkert många som tycker. Men av nån anledning har den här skivan något visst som gör den till mer än bara mainstream. Den är behaglig att lyssna på. Upphittad på second hand.

Slade - Cum On Let´s Party (7/2-18)
Erkännes, inget väl genomtänkt köp. Ett album med det Slade som återstod efter att Holder och Lea lämnat som dessutom är en omstuvad version av en äldre platta. Finns inte en bra låt här faktiskt! Enbart av samlarintresse. Kom med Posten.

Slade - B-Sides (6/2-18)
Är detta slutstationen för mitt sladesamlande? Nu har jag även alla b-sidor som togs med på alla deras vinylsinglar men inte på LP-skivorna. Nästa frestande steg är att samla på sig alla de singlarna...
Kom med posten idag från Skåne.
Gasolin - The Early Years (31/1-18)
Det går väl inte att stå emot en sån här skiva? En CD där Gasolins första svårhittade singlar äntligen samlats på ett ställe, kryddad med en del andra obskyriteter. Okej, vet vad ni tänker...men jag gillar skivan ändå.

Shocking Blue - Good Times (28/1-18)
Shocking Blues sista och definitivt bortglömda album finns nu äntligen på vinyl igen. Det är en oväntat stark platta där bandet rör sig mellan psykedelia, sunshinepop och new wave. Kom med Posten.

Shocking Blue - Live In Japan (28/1-1-18)
En inspelning från när holländska  Shocking Blue stod på topp. Att det verkligen var ett bra band, även live, visar denna inspelning från Japan. Kom med Posten.

Gasolin - Black Box (25/1-18)
En box med Gasolins sju första studioalbum, liveplattan Live Sådan samt en replika på första singeln Silke Sally. Svårt att låta bli även om jag hade alla skivorna redan (utom singeln). Jag försvarar det med att en del av di gamle har blivit sönderspelade.

Torsson - Gå emot strömmen (23/1-18)
Jag hade gett upp upp hoppet om att hitta den här, Torssons första singel. Ett traderaköp som inte blev helt billigt, men skivan är väldigt ovanlig. Det är en ovanlig låt också, redan 1979 gick Torsson mot strömmen.

Ian Hunter - Shrunken Heads (4/1-18)
En CD som visade sig vara svår att få tag på. Men den var värd besväret, varenda låt är briljant rock och plattan är förmodligen ett av Hunters allra främsta. Kom med Posten från Skåne.

Mott The Hoople - Live In Sweden (4/1-18)
Från Motts Sverigeturné 1971, som sägs varit lysande, kommer denna avdammade inspelning som under många år låg nedpackad i en låda hos Overend Watts. Andra halvan av konserten i Stockholms konserthus. Kom med Posten från Skåne.

Shocking Blue - Dream On Dreamer (4/1-18)
Går inte till historien som ett bortglömt mästerverk, men är ett sjysst album med oförskämt bra poplåtar, som ingen kommer ihåg. Ett av Shocking Blues mer obskyra plattor. Kom med posten från Skåne.

Shocking Blue -3rd Album (4/1-18)
Holländarna lyckades aldrig upprepa sin succé med Venus, men gjorde en rad bra popskivor ändå. Shocking Blues tredje album anses vara ett av de bättre. Kom med Posten från Skåne.

Sinners - When She Lies (2/1-18)
Årets första skiva blev en singel, men inte vilken som helst. Sinners magiska lilla 45:a från 1988 har varit efterlängtad länge! Det kan vara den bästa rocklåt som gjorts i det här landet.