The Musical Box: Nytt i samlingen

Nytt i samlingen

Skivsamlingen minskar inte, tvärtom. Det här är mina senaste förvärv, inköpsdatum inom parentes. Recensioner kommer...

Julius Victor - From The Nest (22/6-17)
Tror mycket på den här. Amerikansk heavy-psych från 1970 i samma skola som Atomic Rooster, Vanilla Fudge och Iron Butterfly. Visst låter det intressant?
Ett byte med Christer i Habo.

Projecto A - Projecto A+B (22/6-17)
Trodde nog jag skulle gilla den här. Kan vara Barcelonas svar på Brainticket. Det i vilket fall första psykedeliska plattan som spelades in i Spanien. En riktigt skum sak, fuzzgitarrer, blås, ljudeffekter och hammond. Ett byte med Christer i Habo.

Eloy - Reincarnation On Stage (12/6-17)
Kom ut 2014, men på vinyl först nu, dock bara i mycket liten upplaga. Eloys troligen sista album innehåller liveinspelningar från bandets senaste turné 2012. Består av hela tre skivor. Kom från Tyskland idag.

Jo Jo Gunne - Jo Jo Gunne (27/5-17)
Fräck amerikansk rock från tidigt 70-tal som med rötterna i Spirit landar nånstans mellan Little Feats jazzrock och sydstatsrock. Ett bortglömt guldkorn påstår jag. Köpt av Mauritz på Record Service.

Sweet Smoke - Just A Poke (27/5-17)
Amerikaner som i början av 70-talet höll till i Tyskland och därför blev en del av krautrockscenen. En fräck LP med psykedeliska förtecken och långa vindlande melodislingor. Läckert!
Inköpt hos Klasse i källaren.

Jethro Tull - Thick As A Brick (20/5-17)
Imponerad av Steven Wilsons remix av Warchild kunde jag inte låta bli hans mixning från 2012 av denna klassiker. Thick As A Brick anses vara Tulls största stund. Har Wilson lyckats göra den ännu bättre? Bengans i Göteborg.

Jethro Tull - Warchild (13/5-17)
Warchild är det perfekta albumet i min värld. En 2000-talsremix av Steven Wilson gick därför inte att låta bli. Överraskande nog låter denna skiva minst lika bra som originalet...om inte bättre...delvis åtminstone.

Jeff Lynne´s ELO - Alone In The Universe (13/5-17)
Nästan två år för sent insåg jag att Jeff Lynne gbjort det igen. Detta är ett nostalgiskt comebackalbum utan på något sätt göra anspråk på det, tvärtom.

Electric Light Orchestra - Out Of The Blue (13/5-17)
Lite fånigt kanske, men en repa på sida 3 fick mig att köpa denna nya och slänga ut min gamla. Det gjorde i sin tur att jag på nytt upptäckte hur bra detta album är.

David Bowie - Young Americans (22/4-17)
Gjorde mig av med mitt gamla ex eftersom den hade en repa, men saknade skivan så mycket att den nu är tillbaka igen, men i en ganska mycket fräschare version. Köpt av Peter Andersson på Sweetspot i Jönköping.

Peps Blodsband - Hög standard (22/4-17)
En svensk reggae och proggklassiker som jag en gång hade och nu har fått igen. En fantastiskt skiva, inte sant?
Inköpt på Sweetspotmässan i Jönköping av Peter Andersson.

Waterloo - First Battle (15/4-17)
En reiusse av en riktig dyrgrip. Belgiska Waterloos enda skiva är dessutom riktigt kul. Det är beatpop, psykedelia och progrock på en och samma gång. Har likheter med både Hollies och Jethro Tull...hur nu detta är möjligt. Skivmässan i Huskvarna.

Shocking Blue - Beat With Us (15/4-17)
Den svårhittade debutskivan med Shocking Blue, den innan Mariska Veres kom med i bandet. Att det är beatpop hör man ju på namnet. Skivmässan i Huskvarna.

Neon Rose - Two (15/4-17)
Andra skivan från Sveriges första hårdrockband. Det är rock´n roll, det är hårt och mycket seriöst. En svensk klassiker. Skivmässan i Huskvarna.

Eire Apparent - Sunrise (15/4-17)
Fräck nordirländsk psykedelia regisserad och producerad av Jimi Hendrix själv. Mycket gitarr och ganska skramligt, men väldigt charmigt. Skivmässan i Huskvarna.

Cosmos Factory - An Old Castle Of Transylvania (15/4-17)
Kraftfull japansk spacerock, en skiva som är väldigt lätt att få överdrivet stort intresse för och svår att vänja sig av med. En reissue, originalet går inte att köpa. Skivmässan i Huskvarna.


Aunt Mary - Loaded (15/4-17)
Andra steget i norska Aunt Marys trestegsraket. Loaded är en hårdrockplatta till skillnad från debutskivan som innehöll folkrock och den tredje som anses vara ett av de bästa progrockalbum som spelats in i Norge. Skivmässan i Huskvarna.

Riff Raff - Original Man (15/4-17)
Proggig jazzrock med skön ton. En chansning, hade bara hört talas om Riff Raff men köpte skivan ändå. Skivmässan i Huskvarna.

Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced (10/3-17)
Detta gitarrmonster har nu tagit plats i samlingen och har redan börjat svälla ut så något annat inte får chansen att bli spelat. Det blir lätt så med låtar som Foxy Lady, Fire, Hey Joe, Purple Haze...
Kom från Göteborg idag med Posten.

The Who - A Quick One (10/3-17)
Har jag sagt att Boris The Spider är en av mina favoritlåtar?
Inte det... nåja, den finns i alla fall på denna legendariska LP från -66 som var The Whos andra.
Skickad från en butik vid Stigbergstorget.

Utopia - Utopia (31/1-17)
Inte en okänd skiva med Todd Rundgrens Utopia utan en okänd sådan med Amon Düül II (vilket är en lång historia). Tvillingen till Wolf City kan man nog påstå, men lite mildare i sin framtoning. Kom från Tyskland idag.

Pell Mell - From The New World (31/1-17)
På sin andra platta går Pell Mell vidare från proggrock till symfonisk rock med klassisk musik som utgångspunkt. Därför ett album som har med gemensamt med Ekseptions inspelningar än med krautrock. Kom från Tyskland idag.

Out Of Focus - Out Of Focus (31/1-17)
En tysk jazzrock och krautklassiker som är precis så välgjord och intressant som ryktet säger. En reissue som kom från Tyskland idag.

Grateful Dead - Anthem Of The Sun (2/1-17)
Det är en psykedeliaklassiker som nu tar plats i samlingen. En rejält skum platta från erans skummaste period. Kom med Posten idag.

David Gilmour - Rattle That Lock (2/1-17)
Tio år efter On An Island kommer denna "uppföljare". Möjligtvuis har nu Gilmour kunnat skaka av sig Pink Floyds sound och ger sig ut på egna äventyr. En oväntat varierad skiva. Kom med Posten idag.

Björk - Volta (2/1-17)
Björk är svår att förstå sig på, men det vore kul om man åtminstone fattade någonting...
Ska lyssna på den här skivan intensivt, så  med lite tur kanske jag kommer på vad hon menade med Volta. Kom med Posten idag.

De De Lind - Io Non So Da Dove... (16/12-16)
Hörde den för länge sen och har letat sedan dess. Men till slut dök den upp i Klasses källare. Italiensk progg, mycket varierat och synnerligen oberäkneligt.

Blonde On Blonde - Contrasts (16/12-16)
Första plattan från detta brittiska psykedeliaband. Gillade andra skivan, Rebirth, den här är dock något mer oslipad i kanterna. Det är mer hård rock än psykedelia, men det låter rätt sjysst ändå.
Klasses källare.

Agitation Free - Shibuya Nights (9/12-16)
Efter 35 år återförenades dessa tyska spacerocklegender 2007 för ett antal konserter i Tokyo. resultatet blev denna dubbel-LP, numrerad och utgiven bara i 1250 ex. Självklart är det briljant. Kom från Tyskland idag.

Shylock - Gialorgues (9/12-16)
En svårhittad skiva i original, därför fick det bli en nyligen släppt reissue av denna franska progklassiker från 1977. Kom från Tyskland idag.

Fuchsia - Fuchsia (9/12-16)
Har ända sedan förra sommaren då jag hörde brittiska Fuchsia på Fest i logen-festivalen i Dädesjö försökt få tag på den här plattan. Nu är den på plats, i rosa vinyl dessutom, en reissue. En glömd psykedeliaklassiker från det tidiga 70-talet.

Pell Mell - Marburg (9/12-16)
Har länge funderat på att skaffa nån skiva med Pell Mell, har hört mycket positivt om dem. Marburg sägs vara deras storverk. Symfonisk progrock från det tidiga 70-talet kan inte vara annat än bra. Kom från Tyskland idag.

Niagara - Afire (9/12-16)
Tredje och sista i Klaus Weiss Niagaratrilogi. En LP precis lika märkliga som sina föregångare, afrobeats och krautrock. Kom från Tyskland idag.

Torsson - Torsson (6/12-16)
Torssons jubileumsskiva är naturligtvis lika hejdlöst rolig som förväntat. Den här gången går Bo Åkerström tillbaka till där det började, till Klippan och LP:n Att kunna men inte vilja.

Björk - Debut (5/12-16)
Gillade albumet när jag bara hade det på CD. När jag nu till sist fått tag i vinylskivan låter den så klart ännu bättre. Påstår att detta är ett av 90-talets bästa album. Bengans i Göteborg.

Love - Forever Changes (5/12-16)
Ännu en saknad platta i samlingen. Denna psykedeliaklassiker har självklart en plats i min samling också. Bengans i Göteborg.

Black Crowes - Amorica (5/12-16)
De två första var svettig, frustande sydstatsrock. Deras tredje platta sägs dock vara Black Crowes storverk. Har saknat skivan länge, så nu ser  jag fram mot att äntligen få lyssna på den. Bengans i Göteborg.

Rolling Stones - Blue And Lonesome (2/12-16)
Årets rockhändelse i den riktiga rock´n´roll-världen. En bluesplatta, bara covers, tillbaka till 1964 och debutskivan med andra ord (som nästan bara innehöll coverlåtar). Är det nu Stones sluter cirkeln?

Black Sabbath - Tyr (18/11-16)
Oemotståndlig så klart. Går knappt att hitta på vinyl. Detta konceptalbum med Tony Martin som sångare är dessutom betydligt intressantare än man tror. En annan sida av Sabbath.

Black Sabbath - Dehumanizer (18/11-16)
Kunde inte låta bli trots att det här nog är en ganska monoton sak. Dio är med på denna svårhittade 90-talare. Och Iommis riff är som alltid blytunga.

Niagara - SUB (12/11-16)
Andra LP:n från trummisen Klaus Weiss österrikiska jazzfusion och världsmusikkollektiv. På den här skivan har de gått från långa vindlande melodislingor till något kortare låtar, på gott och ont. Skivmässan i Huskvarna.

Dies Isra - First (12/11-16)
Hård kraut i högt tempo, som nog är mer hård rock än vad det egentligen borde vara. Men jag gillar skivan. Skivmässan i Huskvarna.

Blonde On Blonde - Rebirth (12/11-16)
En läcker psykedeliaplatta det här, skulle kunna soundtracken till hela The Summer Of Love trots att det är ett brittiskt band. Rötterna finns hos Cream men här ligger musiken närmare Jefferson Airplane och sunshinepop. Skivmässan i Huskvarna.

Akasha - Akasha (12/11-16)
Den här skivmässans märkligaste inköp, Akasha är ett norskt psykedeliaband med känningar också i progrock och världsmusik. Det kanske räcker med att säga att musiken på denna LP är oförutsägbar. Skivmässan i Huskvarna.

Samurai - Kappa (12/11-16)
Japansk psykedelia som vid en första lyssning kan tyckas lite väl ostrukturerad. Men jag har känslan av att det är en skiva som växer med tiden, Samurai har nämligen en gitarrist som är något extra. Skivmässan i Huskvarna.

Organisation - Tone Float (12/11-16)
Fanns på CD i samlingen sedan tidigare, men att ha den här skivan på vinyl kittlade så klart lite extra. Det gör inget att det är en reissue, originalet är av denna första LP med Kraftwerk är omöjligt. Skivmässan i Huskvarna.

Burnin Red Ivanhoe - Burnin Red Ivanhoe (12/11-16)
Dansk jazzpsykedelia från det tidiga 70-talet kan naturligtvis inte slå fel. Burnin Red Ivanhoe har en melodisk ådra som gör musiken tillgänglig och stundtals behaglig. Skivmässan i Huskvarna.

Aerosmith - Get Your Wings (17/9-16)
Förmodligen Aerosmiths starkaste nummer från det tidiga 70-talet, ihop med Toys In The Attic. Den här LP:n stora låt är givetvis Same Old Song And Dance, men varenda låt känns bra...just nu. Från Johans beryktade hårdrocksamling.

Aerosmith - Draw The Line (17/9-16)
Möjligtvis ä'r soundet lite för stökigt för att det ska vara riktigt bra. men i min värld är detta av någon anledning en av klassikerna som jag nu inskaffat delvis eftersom den var i så förbaskat bra skick. Från Johans beryktade hårdrocksamling.

Black Sabbath - The Eternal Idol (12/9-16)
Har i mitt medvetande gått från marginell till högintressant. Möjligtvis är detta Sabbaths starkaste album från det sena 80-talet. Tony Martin är betydligt bättre sångare än jag trodde. Från Johans beryktade hårdrocksamling.

Clash - Combat Rock (12/9-16)
När skivan var ny var det Rock The Casbah som var den stora hiten. Först flera år senare insåg folk storheten med Should I Stay Or Should I Go. Var den inte med i nån reklamfilm?
Från Johans beryktade hårdrocksamling.

Dio - Holy Diver (12/9-16)
Denna hårdrockklassiker bör naturligtvis ingå i varje samling. Nu har jag den också. Nu är det upp till Dio att bevisa om skivan ska få vara kvar eller inte. Kommer från Johans beryktade hårdrocksamling.

Megadeath - Countdown To Extinction (12/9-16)
Lite otippat kanske, men jag gillar den råa tonen och det våldsamma anslaget. Dessutom en 92:a och därmed svårhittad på vinyl. Från Johans beryktade hårdrocksamling.

Steely Dan - Countdown To Ecstacy (7/9-16)
Countdown To Ecstasy är den nästan lika svindlande upplevelsen som debutskivan Can´t Buy A Thrill. Steely Dan lyckades med konststycket att göra göra en bra andra platta, vilket få klarat av.

Steely Dan - Can´t Buy A Thrill (7/9-16)
Steely Dans debutplatta rankas som en av de bästa rockalbum som nånsin spelats in. Och med en superhit som Do It Again är det svårt att säga emot. JO, nog är det en klassiker alltid. Traderaköp.

Bobby Taylor - Taylor Made Soul (5/9-16)
Hade bestämt för at inte skaffa fler soulplattor. Men den här gick inte att låta bli. Soul från 60-talet har något speciellt som senare tiders inspelningar aldrig lyckats få grepp på. Traderaköp.

Keith Richards - Main Offender (5/9-16)
Svårhittad på vinyl och hett eftertraktad av stonessamlarna. Men Keiths andra soloplatta håller inte lika hög klass som föregångaren Talk Is Cheap. Mer av samma kan man väl säga. Traderaköp.

Alice Cooper - Killer (1/9-16)
Om du frågar mig är det här nog Alice Coopers bästa platta på 70-talet, trots att det inte finns en enda superhit här. Nu äntligen är den tillbaka i samlingen igen efter att ha kastats ut under något förvirrat tillfälle i början av 2000-talet.

Fenton Robinson - Monday Morning Boogie & Blues (1/9-16)
Okej, jag tappade andan när jag hörde den här plattan första gången. Och det verkar hålla i sig. Kan bara säga att det här är en briljant bluesplatta.

Izzy Stradlin - And The Ju Ju Hounds (1/9-16)
På sin första soloplatta lyckas Izzy hitta kopplingen mellan Stones och Guns ´n Roses, vilket jag tycker är förbannat bra gjort. Hans intresse för reggae kan nog diskuteras, men en väldigt mycket bättre platta än jag först trodde.

Udo Lindenberg - Ball Pompös (27/8-16)
Denna tyska rockklassiker upphittades under facket "Easylistening" i en secondhandbutik och kunde till mitt stora nöje kvitteras ut mot en ersättning av tio spänn. Den som inte hört Udo tidigare borde nog göra det, han är lysande.

Black Oak Arkansas - High On The Hog (27/8-16)
Black Oaks storverk påstår kännarna men ett sånt där album som nog främst uppskattas av dem som är svårt angripna av sydstatsrockens fräcka gitarrlicks. Tror jag kommer att uppskatta den här LP:n.

Graham Parker - Burning Questions (26/8-16)
Denna annars svårhittade 92:a dök oväntat upp på en loppis i Baskarp. Kanske inte Graham Parkers största verk, men givetvis välkommen ändå.

Baker Gurvitz Army - Baker Gurvitz Army (24/8-16)
Första plattan av tre är en av de två skivor med det här bandet man behöver i samlingen. Lågintensiv progrock med kraftfulla inslag av bluesrock av trummisen Ginger Baker och gitarrdemonen Adrian Gurvitz.

Baker Gurvitz Army - Elysian Encounter (24/8-16)
Det andra av tre och tveklöst det bästa av Baker Gurvitz Army, ett samarbete mellan Ginger Baker och Adrian Gurvitz. Ett kraftfullt, halvproggigt 70-talssound, men ändå tämligen tillgängligt och faktiskt lättlyssnat.

Blind Faith - Blind Faith (24/8-16)
Jag blir aldrig någon fan av Steve Winwoods sångröst. Men eftersom det här absolut är en rockklassiker av stora format ska den givetvis ha en plats i min samling också. Claptons storhet går ju inte att komma undan.


Lynyrd Skynyrd - Gimme Back My Bullets (24/8-16)
Ännu ett Skynyrdalbum som fått ett något ljummet eftermäle. Förmodligen för att det inte finns nån låt i klass med Sweet Home Alabama. Att det är ett rejält svettigt sydstatsalbum har kommit bort nånstans på vägen.

Lynyrd Skynyrd - Nuthin´ Fancy (24/8-16)
Lite slarvigt sagt är detta fortsättningen på Second Helping, men utan nån Sweet Home Alabama. Men Nuthin´ Fancy är både tyngre och råare än sin föregångare och klarar sig dörmed alldeles utmärkt på egna ben.

Graeme Edge Band - Paradise Ballroom (24/8-16)
Andra och så här långt sista soloplattan från Moody Blues trummis. Även här tar han hjälp av Adrian Gurvitz. En överraskande sjysst LP, både funkig och rockig och en hel del Moody Blues (så klart).

Small Faces - Ogdens Nut Gone Flake (29/7-16)
Kunde så klart inte låta bli denna psyjkedeliaklassiker när den lite oväntat dök upp i Klasses källare. Visserligen en tysk reissue från 70-talet, men det är helt ok, originalet är både svårt och dyrt att få tag på.

Malaria - Malaria (25/7-16)
Tveklöst den mest obskyra LP jag nu äger. Inspelad i en källare i Bromma 1970, utgiven i 25 ex och 1990 i ytterligare 200. Denna svårhittade skiva hittade jag hos en handlare på Nya Zeeland och fick honom att skicka tillbaka den till Sverige (mot ersättning). Han som skrattar hysteriskt i bakgrunden på skivan är min kusin Mats.

Dschinn - Dschinn (8/7-16)
Vinylskivan är äckligt gröngul i färgen. Dschinn lever nånstans i ingenmansland mellan hårdrock och kraut och är vid ett första möte ungefär som den där färgen...
Kom från Tyskland idag.

Tomorrow´s Gift - Tomorrow´s Gift (8/7-16)
Bluesrock direkt från det tyska 70-talet som har väldigt mycket gemensamt med tidiga Jethro Tull. Att sångesrkan har en viss röstlikhet med Janis Joplin gör det extra spännande. Kom från Tyskland idag.

Haze - Hazecolor-Dia (8/7-16)
Svårhittad tysk platta från tidigt 70-tal. Man kan ana att Haze från Frankfurt hade ett gott öga till både Jethro Tull och Genesis. Gillar dessutom omslaget - nån mer som kommer ihåg de gamla fina diabilderna? Kom från Tyskland idag.

Spencer Davis Group - Autumn´66 (2/7-16)
Att en samling soul- och bluescovers kan vara så här fantastiskt roligt att lyssna på. Autumn´66 är en briljant LP, av många kännare ansedd som Spencer Davis allra bästa. Ett loppisfynd.

Hollies - Would You Believe (2/7-16)
Hade redan MFP:s lågbudgetupplaga av denna LP. Men en originalplatta i mono fanns så klart ingen som helst anledning att lämna kvar i backen. Ett lysande loppisfynd.

Who - My Generation (2/7-16)
Hade slagit bort alla tankar på att få tag på denna LP, The Whos allra första album, en samlarraritet, men så dök den upp i en loppisback, en förstapress på Brunswick (som numera tillverkar bowlingutrustning). Där ser man...

Jimi Hendrix - Band Of Gypsys (2/7-16)
Hendrix har än så länge varit eftersatt i min samling. Det har jag haft lite dåligt samvete för. Men det ska bli bättre nu, med Band Of Gypsys i samlingen. Loppisfynd.

John Lee Hooker - Don´t Turn Me From Your Door (2/7-16)
En bluesklassiker som kommer att värma gott när det blir kyligt om kvällarna. Den så gammal som från 1962, men det är ren magi. Loppisfynd.

Yardbirds - Yardbirds samling (2/7-16)
Än går det att göra loppisfynd. Denna svenskpressade samlings-LP från 1965 påstås vara mycket ovanlig. Bra skick dessutom. Och lysande bra låtar.

Steff Carpenborg & Electric Corona - Fantastic Party (17/6-16)
Denna "tanzplatte für heisse stunde" är ingen vanlig tysk dansplatta. Det är en av de märkligaste psykedeliska inspelningar som gjordes under det tidiga 70-talet där blockflöjt, skumma basgångar och makalösa orgelriff tillsammans blir något av det konstigaste man kan tänka sig.

Agitation Free - Last (17/6-16)
Bortglömda inspelningar gav upphov till denna LP som gavs ut några år efter att Agitation Free splittrats. Trots det håller Last mycket hög kvalitet även om ljudet kanske skulle varit bättre på sina ställen. Kom från Tyskland idag.

Agitation Free - Fragments (17/6-16)
Malesh gav mersmak, tyska Agitation Free är visserligen mycket krävande och synnerligen udda även i krautrockvärlden. Fragments gavs ut efter att bandet splittrats och är en inspelning från en reunionkonsert 1974. Kom från Tyskland idag.

Electric Sun - Earthquake (25/5-16)
Så här kunde Scorpions låtit om Uli Roth stannat i bandet och de hade hållit sig på den proggiga sidan av hårdrocken. Earthquake är visserligen mer mainstream hårdrock än kraut, men betydligt mer prog än Wind Of Change.

Agitation Free - Malesch (13/5-16)
En lysande krautplatta med väl dolda hjältarna Agitation Free. Psykedelisk jazzrock inspirerad av arabisk musik som är magisk att lyssna på. Kom från Tyskland idag.

Blackwater Park - Dirt Box (13/5-16)
Tysk-brittisk hårdrock från tidigt 70-tal, tveklöst inspirerad av Uriah Heep. LP:n i original är en dyrgrip för samlare. Det här är dock en reissue som släpptes helt nyligen. Kom från Tyskland idag.

McChurch Soundroom - Delusion (13/5-16)
Schweizisk krautrock från det tidiga 70-talet med klara jazzinfluenser och tyngre saker också för den delen. Vissa menar att det är en krautklassiker. Omslagsbilden borde vara en klassiker det också. Denna reissue kom med Posten från Tyskland idag.

Grateful Dead - Live/Dead (13/5-16)
Ett av GD:s storverk påstår jag. Denna svårt psykedeliska liveplatta innehåller bara sex låtar, som alla är långa jammiga trippar. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta. Klasses källare.

Amon Düül II - Carnival In Babylon (13/5-16)
Ännu en AD-klassiker, en ofokuserad sådan. Här yrar Amon Düül runt med sina instrument och verkar inte veta riktigt vad de ska ha dem till. Givetvis blir det alldeles lysande (nästan) och allt är (som alltid) förlåtet. Traderaköp.

Scorpions - Lonesome Crow (6/5-16)
De som kan sin krautrock påstår att det här är en alldeles nödvändig platta. Det är samma band, men har inget med mainstream hårdrock, metal och Wind of change att göra. Scorpions första platta, med Michael Schenker, är krautrock. Klasses källare.

Grateful Dead - In The Dark (6/5-16)
En sen 80-talare från Grateful Dead kan väl inte vara något?
Men precis tvärtemot vad jag trodde är det här en ganska sjysst platta, trots att den på sina ställen har mer med Eagles än psykedelia att göra. Klasses källare.

Daniel Lanois - Flesh And Machine (27/4-16)
Lanois senaste är en födelsedagspresent från barnen. Det blev en mycket uppskattad LP direkt, Flesh And Machine är mer experimentell och vågad än vad jag hört av Lanois tidigare. En mycket spännande platta.

Eels - Shootenanny (26/4-16)
Ett av mina favoritalbum med Eels, nu äntligen på vinyl i samlingen. Här finns låtar som Saturday Morning, Love Of The Loveless och Rock Hard Times. Går inte annat än att älska.
Kom med Posten idag.

Noise - Små röda lätta regndroppar (24/4-16)
Ett stycke svensk pophistoria från Svenska Popfabriken i Klippan. Noise är inte det mest välkända nordvästskånska popbandet utan nämns oftast endast i samband med mer välkända Noice. Vilka som var bäst vet alla vi som var med. Sweetspot i Jönköping.

Argent - All Together Now (24/4-16)
Inte Argents bästa platta, men troligen det mest viktiga albumet. Det är nämligen här man hittar superhiten Hold Your Head Up, den enda låt som numera förknippas med Rod Argent och hans band. Sweetspot i Jönköping.

Easybeats - Friday On My Mind (24/4-16)
En lysande pop-platta från 1967 med Australiens fräckaste beatpopband. Att superhiten Friday On My Mind är skivans huvudnummer är givet, men alla låtar är små pärlor. Sweetspot i Jönköping.

Canned Heat - Historial Figures And Ancient Heads (24/4-16)
Canned Heats första försök att komma tillbaka efter Alan Wilsons död. Ett högst kompetent album, men inte lika gnistrande som de tidigare plattorna. Sweetspot i Jönköping.

Grateful Dead - Blues For Allah (24/4-16)
I mitten av 70-talet hittade Grateful Dead tillbaka till psykedelian med detta album, som av många anses vara ett av deras främsta verk. Har en känsla av att jag kommer att uppskatta denna LP som dessutom var i toppskick. Sweetspot i Jönköping.

Kraftwerk - The Mix (24/4-16)
Remixar av tidigare gjorda verk som Autobahn, The Robots och Radioactivity. Förmodligen mest för kännare av Kraftwerk. Tämligen svårhittad på vinyl. Sweetspot i Jönköping.

Daniel Lanois - For The Beauty Of Wynona (24/4-16)
Atmosfäriskt och stämningsfullt av Daniel Lanois på denna annars svårhittade 93:a, nu utgiven igen. En LP som kommer att ta tid på sig, men som jag vet kommer att bli bättre och bättre för var gång den spelas. Sweetspot i Jönköping.

The Grodes - The Tongues Of Truth (24/4-16)
En platta med amerikanska garagerockbandet The Grodes gick så klart inte att stå emot. Bandet var förmodligen mest känt hemma i Arizona och fanns bara i några få år. Men en hel del bra låtar hann de med att göra. Sweetspot i Jönköping.

Santana - Santana IV (15/4-16)
Nytt med Santana hör inte till vanligheterna nu för tiden. Precis så bra som jag hoppats. Nej förresten. Den är bättre än så. Ohyggligt nostalgisk så klart och ett 45 år långt tidshopp bakåt i tiden. Kom med Posten idag.