The Musical Box: En misslyckad Stonessingel

måndag 13 juli 2020

En misslyckad Stonessingel

ROLLING STONES – SHE WAS HOT – 1984

She Was Hot kom ut som singel vintern 1984. Låten var hämtad från Undercover som släppts i november 1982. Att komma med en singel så långt efter ett skivsläpp blev kraftigt nedprioriterat, jag var då fattig student i Stockholm och levde på billig falukorv och ris.
Sen hade jag ju så klart LP:n sedan tidigare. Köpt på Åhléns i Stockholms city, men aldrig särskilt uppskattad. She Was Hot var dock en av albumets bättre låtar. Singeln köpte jag långt, långt senare, eller snarare hittade den på en loppis i skogarna utanför Månsarp. Ibland är det alltså inte så långt mellan stad och land...
Det som lockade mest med skivan då var, som ofta när det gäller singlar från 70- och 80-talen, att det på baksidan fanns en outtake från albumet Emotinal Rescue, I Think I´m Going Mad. Dock uteblev sensationen när låten sen spelades hemma, men dock lite nöjd över att ha den i samlingen.

She Was Hot blev inget särskilt lyckat singelsläpp för Stones. Den tog sig som bäst upp på 42:a plats på engelska topplistan, vilket för Jagger och Richards inte var något annat än ett misslyckande.

Nr: 101/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar