The Musical Box: Glöden var borta

fredag 25 november 2011

Glöden var borta

Magentalane från 1981 är det sista albumet med kanadensiska Klaatu. Ett avsked från ett band som nästan uppnått kultstatus efter sina första album.

Klaatu fick efter misslyckandet med plattan innan, Endangered Species, sparken från amerikanska Capitol, men fick en chans till..av Capitol...i Kanada.

Det var kanske en möjlighet att göra comeback. Men Magentalane blev bara sådär. Klaatu verkar efter sin amerikanska utflykt sakna självförtroende och musiken blir därefter.

Energin från de tidigare skivorna är borta. Låtarna är visserligen välgjorda och tämligen snygga. Klaatu hittade tillbaka till sin beatlesinfluerade pop.

Inte för att den är dålig på något sätt, flera av låtarna är riktigt bra. Titelspåret Magentalane gillar jag, det är en skön liten poplåt. Sen finns det väldigt mycket Beatles i låtar som I Don´t Wanna Go Home, The Love of a Woman och A Million Miles Away.

Men något saknas. Gnista, glöd, intresse. Vad vet jag?
Det här blev också gruppens sista album. Klaatu upplöstes senare samma år.

Den här skivan är dock en liten raritet. Den släpptes bara i Kanada och av någon anledning i Mexiko. Den var egentligen aldrig menad för Europa, men några få exemplar letade sig dock till Sverige. Ett av dem står i min skivsamling. Och det är lite kul.

Nr: 991/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar