The Musical Box: Adrenalin, svett och rock´n´roll

tisdag 24 mars 2020

Adrenalin, svett och rock´n´roll

AC/DC – BLOW UP YOUR VIDEO – 1988

Om det inte vore för Heartseeker och That´s The Way I Wanna Rock´n´roll är Blow Up Your Video ett medelmåttigt album från AC/DC. Men det är albumet efter Flick Of The Switch och Fly On The Wall, som jag nog tycker är ganska svaga plattor i AC/DC-katalogen, så det är inte förvånanade.
Vad som däremot förvånar är att det inte blev bättre trots att Harry Vanda och George Young kom tillbaka som producenter. De hade ju haft en ganska stor del i framgångarna för bandets allra första skivor.

Men allt detta blir bara parenteser när man sen lyssnar på skivan. Då är AC/DC tillbaka på skivtallriken, det mullrar i högtalarna och de feta gitarriffen är som alltid galet oemotståndliga.

Jag kan inte låta bli att fascineras av AC/DC:s förmåga att ständigt hitta rätt våglängd som gör att deras låtar nästan utan undantag blir som hårda slag i magen. Det är adrenalin, det är svett, blod och rock´n ´roll.

Inledningen med tuffa rockers som Heartseeker och That´s The Way I Wanna Rock´n´roll räcker den här gången för att övertyga mig om bandets storhet, att de trots en lite tveksam period bakom sig kunde resa sig, skaka av sig den negativa kritiken och leverera igen.
Jag ser dock främst Blow Up Your Video som en förberedelse för det som skulle komma sedan, monsterplattan The Razor´s Edge från 1990 och låtar som Thunderstruck och Moneytalks, en gigantisk världsturné som förmodligen kunnat pågå fortfarande om alla funnits i livet...

Nr: 1640/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar