The Musical Box: Stalker från Skillingaryd och emosoundet

måndag 9 mars 2020

Stalker från Skillingaryd och emosoundet

STALKER – HONEST – slutet av 90-talet

På den tiden Skillingaryds bowlinglag låg i allsvenskan, fotbollslaget var att räkna med i fyran och SIS Hockey inte låg i lägsta serien höll sig samhället även med ett rockband av hög klass, Stalker.
Jag intervjuade bandet flera gånger, recenserade deras demoplattor och jobbade en kort period ihop med Tobbe Åkerblad på Tidningen Finnvedens redaktion i Skillingaryd. Jag har för mig han var basist i bandet. När jag städade den stora lådan under sängen dök den här gamla demoskivan upp, Honest, en inspelning förmodligen från det sena 90-talet eller möjligtvis något av de första åren på 00-talet.

Jag kunde så klart inte låta bli att spela skivan, en hembränd CD som hackar emellanåt, men ändå fungerar hyfsat. Och jag blir förvånad över hur bra Stalker lät på den tiden. Nyanserad rock, lite åt emo-hardcorehållet som var så populärt på den tiden.

Alla band skulle, eller ville ha det soundet, skillnaden med Stalker var att de gjorde det så pass bra att jag tycker det är underhållande att lyssna på nu för tiden också. Nu för tiden vill jag dock kalla det indierock.

Möjligtvis kan det ha med att sångaren stundtals har en röst som påminner om Nick Caves märka stämma. Men troligen mest för att låtarna har ett bra driv och kännas originella. Bra rock helt enkelt. Vad hände med Stalker sen? Jag har inte en aning.

Nr: onumrerad/ingår i demosamlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar