The Musical Box: Jo Jo Gunnes enda hitsingel

onsdag 25 mars 2020

Jo Jo Gunnes enda hitsingel

JO JO GUNNE – RUN RUN RUN – 1972

Jag kommer inte ihåg hur jag fick tag i den här. Troligen hittade jag den på en lantloppis för några somrar sedan. Jag skulle inte köpt den. Jag behöver inte den här singeln. Jag har redan på båda låtarna, Run Run Run och Shake That Fat, de finns på Jo Jo Gunnes debutplatta från 1972.
Men jag vill ändå ha den kvar, en singel är ju alltid lite extra, eller hur? Och när det kommer till ett band som Jo Jo Gunne blir jag knäsvag. Jag gillar såna här rubusta jordnära låtar. Stabbig amerikansk rock med rötterna som via diverse vindlingar tar vägen via Little Feats jazzrock och sen hela vägen till riffig sydstatsrock.

Detta dock utan att det finns nån Duane Allmantyp i bandet, en sån som där som kan göra vad som helst med en gitarr. Jo Jo Gunnes gitarrist är som sagt lite mer jordnära. Men närvarande. Och det är nog det som gör att jag gillar den här singeln.
Run Run Run var den första riktiga hitsingel Jo Jo Gunne släppte. Det var också den singel som det gick bäst för. Den tog sig upp på topplistan (inte långt upp, men ändå) och fick en del radiotid. Jo Jo Gunne gick det aldrig särskilt bra för efter det. Gruppen spelade visserligen in tre album till, som dock ansågs allt för ojämna, och i mitten av 70-talet splittrades gruppen.

Nr: 91/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar