The Musical Box: Mr Mister och Broken Wings

lördag 14 september 2019

Mr Mister och Broken Wings

MR MISTER – WELCOME TO THE REAL WORLD – 1985

Mr Mister var nog en one-hit-wonder i alla fall. De spelade in tre album, fick två mindre hits, Broken Wings och Kyrie, och försvann.
En kort period 1985 var Broken Wings en sån där låt alla kunde. På den tiden höll jag fortfarande koll på hitlistorna, så jag köpte skivan jag också. Plattan gick varm en eller två veckor, sen hamnade den i hyllan och blev med åren dammigare och dammigare. När jag nu plockade fram skivan igen är det alltså över 32 år sedan den spelades sist.
Jag kan dock inte påstå att det blev ett särskilt kärt återseende. Insåg omgående att jag nog tröttnade på Broken Wings där och då, 1985 vill säga, och intresset verkar inte ha kommit tillbaka. Vissa saker ska man nog inte dra fram igen, de mår bäst att stanna i den tid där de goda och trevliga minnena av dem finns.

Jag vet inte om det var så. Men Mr Mister skulle kunnat vara ett amerikanskt svar på storheter som brittiska Spandau Ballet, Human League och liknande.

Alla i bandet var studiomusiker. De visste alltså vad de gjorde, kollade säkert in Toto också, och spelade sen in sina skivor. Där resultatet blev Broken Wings. En synthpophit från mitten av 80-talet.

Nr: 1680/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar