The Musical Box: Brown sugar är beroendeframkallande

torsdag 16 maj 2019

Brown sugar är beroendeframkallande

ROLLING STONES – BROWN SUGAR – 1971

Det här är ingen originalsingel utan en återutgivning från troligen 80-talet. Hur det gick till när jag kom över singeln är lite oklart, men berodde förmodligen på att jag på lika oklara vägar förlorat min favorit-LP Sticky Fingers, där Brown Sugar var ett av flera huvudnummer.
Jag var tvungen att ha låten hemma. Att hitta en LP med riktig dragkedja var omöjligt på, därför blev det nödlösningen med singeln.

Brown Sugar är ju så svårt att stå emot, fråga bara våra fina moderat- och kristdemokratiska politiker som nog hade tänkt sig att ta emot ”hjälpen” från Sverigedemokraterna när det skulle bildas regering.

Utan ytterligare jämförelser. Det har spekulerats i om Rolling Stones Brown Sugar möjligtvis syftar på heroin.
Men Rolling Stones låt Brown Sugar är däremot en riktigt trevlig sak. Det är en stonesklassiker som om vilket annat band som helst gjort den skulle varit deras magnum opus. Men eftersom det är Stones är den bara en i raden av magiska och oemotståndliga hits.

Ett sjysst ex av Sticky Fingers, med dragkedja, har jag för länge sedan skaffat igen. Singeln tänker jag dock inte göra mig av med, Brown Sugar är ju svårt att låta bli. Och när det bjuds gratis går det ju inte att tacka nej, även om det är beroendeframkallande, eller hur?

Nr: 106/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar