The Musical Box: Little Feats mambo

torsdag 30 januari 2014

Little Feats mambo

LITTLE FEAT – REPRESENTING THE MAMBO – 1990

Det fanns en hel del kreativitet kvar i Little Feat även i slutet av 80-talet, trots att det då var tio år sedan Lowell George dött i hjärtattack. Det insåg jag när Representing The Mambo lite oväntat dök upp 1990.
Då var Little Feat nästan helt bortglömt. Att de gjort en alldeles lysande comebackplatta något år innan – Let It Roll – hade bara de trognaste fansen koll på. Jag visste ingenting förrän jag hörde Rad Gumbo i radion...

Representing The Mambo var en LP jag verkligen gillade. Jag tyckte Little Feat hittade en väl avvägd men ganska snårig väg genom sydstatsrock, cajun, Steel Dan-jazz och Michael McDonald-soul. Och mambo också, så klart. Rockiga Texas Twister och osande heta Rad Gumbo var mina favoriter då. Funkiga Woman In Love och smäckra jazzlåten The Ingenue tycker jag bäst om nu.

Men lite förvånad blev jag allt när jag för några dagar sedan läste ett par gamla recensioner om skivan. Kritikerna gillade den tydligen inte. Ett snabbjobb bara för att följa upp Let It Roll, för mycket synthar och dåliga texter...ungefär så lät det.

Det där med syntharna kan jag väl hålla med om. Men 1990 hade det där grandiosa soundet en nästan förförisk effekt på de flesta...mig också. Nu för tiden är den inte riktigt lika het, men ändå inte smaklös...

Nr: 813/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar