The Musical Box: Men Without Hat, en one-hit wonder

lördag 11 januari 2020

Men Without Hat, en one-hit wonder

MEN WITHOUT HATS – RHYTHM OF YOUTH – 1983

The Safety Dance var, som jag kommer ihåg det, en ganska tjatig synthpoplåt från det tidiga 80-talet. Men en superhit blev det. Jag och de flesta andra tröttnade. Men Without Hats hitlåt blev en one-hit-wonder.
Men när jag nu till slut, efter över 35 år, får höra den LP bandet släppte i samband med sin världshit tycker jag bättre om Men Without Hats än jag trodde. Det är visserligen en tämligen tidstypisk synthpop-LP från det tidiga 80-talet, men förvånansvärt varierad och inte alls så enformig som man hade kunnat tro.
En del i det ligger förmodligen i att jag numera, lite överraskande, tycker betydligt bättre om The Safety Dance än jag gjorde på 80-talet. Det kanske beror på nostalgi, men då får det väl göra det. LP:n går naturligtvis i samma stil, men det finns flera låtar att upptäcka, om man är på humör för lättuggad synthpop vill säga.

Denna kanadensiska poptrio fick aldrig någon mer hit på samma nivå som The Safety Dance, men överlevde in på 90-talet och hann spela in ytterligare fem album, som bara de allra närmaste fansen har koll på. Bandet återförenades på 2000-talet, men inte heller då gick det särskilt bra.

Nr: 1660/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar