The Musical Box: Pacifics blev The Merseybeats

måndag 29 juli 2019

Pacifics blev The Merseybeats

MERSEYBEATS – BEAT...AND BALLADS - 1982

Musiktidningen Mersey Beat startades i Liverpool 1961 och sägs ha varit upphovet till att alla 60-talsband från Liverpool och andra städer runt floden Mersey kom att karaktäriseras som ”Merseybeat”. Bandet The Pacifics gick ännu längre, de tog namn efter musiktidningen och blev 1962 The Merseybeats.
Vad det gäller deras musik får man nog säga att Merseybeats förverkligade själva sinnebilden av merseybeat-soundet, snygga välkomponerade popmelodier med ett snällt beat. Väldigt brittiskt, väldigt mycket Beatles och väldigt trevligt att lyssna på.
Merseybeats hann med att göra tre LP-skivor innan gruppen splittrades 1966. Tony Crane och Bill Kinsley forsatte efter det som en duo och kallade sig då The Merseys. Det var de som gjorde den berömda låten Sorrow, som finns med på David Bowies coverplatta PinUps. Det var tack vare den skivan jag hörde talas om det här bandet för första gången. Så ett stort tack till David Jones som uppmärksammade det här bandet.

Men att hitta LP-skivor med Merseybeats är svårt, de där gamla popskivorna är eftertraktade av samlare. Den skiva jag har är en samlingsplatta utgiven 1982 av Edsel Music. Den typen av skivor är enklare att hitta.

Nr: 1492/2222

Denna text har publicerats tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar