The Musical Box: Whiskey-A-Go-Go med The Ringers

tisdag 6 september 2011

Whiskey-A-Go-Go med The Ringers

Den här LP:n dök upp från ingenstans, The Ringers album Play For Today´s Dance-”In”. En skiva från 1967.
Och helt riktigt, det är dansmusik från det sena 60-talet. The Ringers gör instrumentala versioner av den tidens superhits, Let´s Spend the Night Together, Friday on my Mind och de där.

Och de gör det så jäkla charmigt att det inte blir annat än jättekul.

The Ringers är gitarrbaserad instrumental pop. Och med en lite halvfräck blåssektion räddar det hela kvällen och lite till. Det här låter ungefär som Spotnicks och Ventures gjorde på sin tid, fast lite senare.
”This album contains the moving music that sparks today´s dancing exitement”, står det på skivans baksida.
Men den är precis lika bra idag, om inte bättre. Hejdlöst rolig Whiskey-A-Go-Go och mycket nostalgi.

Tyvärr har jag inga koll på snubbarna i The Ringers. Och jag vet inget om bandet. En sak är säker. Trots att det handlar om covers är The Ringers inga b-musiker. Det krävs skicklighet för att lira det här, den saken är säker.

2 kommentarer:

  1. Det fanns ett 60-talsband från Los Angeles som hette The Ringers. En del av deras material har återutgivits på en samlingsplatta med titeln "Let them be known", som inte alls är dum. De var dock inget utpräglat instrumentalband i stil med Ventures eller Spotnicks, utan spelade en tidstypisk mix av ruffig garagerock, rhythm & blues och mjukare, Beatles-influerad pop. Jag vet inte om detta möjligen kan vara samma The Ringers. Annars är det väl inte osannolikt att det funnits två band med samma namn.

    SvaraRadera
  2. Jag funderade på det också. Jag har aldrig hört den skivan, men det verkar inte som det skulle vara samma band. Men å andra sidan kan det mycket väl vara det...
    På den här plattan finns inga som helst uppgifter om vilka som spelar.

    SvaraRadera