The Musical Box: Oförglömlig Soul Sacrifice

måndag 16 november 2009

Oförglömlig Soul Sacrifice

Hittade en platta med The Artie Kornfeld Tree på en loppmarknad. Den kostade mig tre spänn. Nu är väl det knappast något att gå i taket för. Det här bandet har inte satt några djupare spår i musikhistorien. En ganska ordinärt psykedeliskt popband från USA i slutet av 60-talet.

Jag visste inte att Artie Kornfeld gjort egna plattor. Det var ju han som tillsammans med Mike Lang låg bakom Woodstockfestivalen 1969.
Woodstock är festivalernas festival och betydligt större än att människan landade på månen samma år, enligt min mening alltså.

Hendrix, Santana, Richie Havens, Joan Baez, Janis Joplin, Ten Years After, Who och oförglömliga Country Joe McDonald. Alla var ju där, utom Dylan.

Santana såg jag live förra sommaren på Christinehofs slott utanför Tomelilla i Skåne. En nästan surrealistisk upplevelse mitt ute på Skåneslätten. En santana-konsert blir alltid något extra. Den här gången var det Soul Sacrifice – igen. Den gjorde Santana på Woodstock också, med ett av rockvärldens läckraste trumsolon. Mike Shrieve hette trummisen då, knappt 20 år.
Släpp det där med hitlistepopens tre-minutersregel och höjning i slutet.Det är bra, i nio minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar