The Musical Box: En man, en gitarr, två konserter

söndag 15 juni 2014

En man, en gitarr, två konserter

PAUL KELLY – LIVE MAY 1992 – 1992

En man, en gitarr och ett munspel. Två CD-skivor, en konsert i Melbourne och en i Perth, Australien. Trollbindande, nästan magiskt och en publik som tappar andan.
Paul Kelly kan konsten att fånga en publik och hålla den kvar. CD-albumet Live May 1992 är även om den verkar vara i mesta laget - nästan två timmar lång sammanlagt - en upplevelse och en dubbel-CD att plocka fram när det behövs något värmande.

För värme är precis vad det handlar om. En värme och utstrålning från Paul Kelly som behandlar musiken med varsamhet och en publik med respekt och som kan sina Paul Kelly-låtar.

Att skilja de båda konserterna åt går inte. Möjligtvis känns konserten i Melbourne, från The Athenaem Theatre något intimare och personligare.

Utan att ha en aning tror jag det kan hänga på att lokalen kanske är något mindre än The Regal Theatre i Perth, där ljudet ibland har en tendens att fladdra iväg och publiken kan verka lite avlägsen.

Sammanlagt bjuder Paul Kelly på hela 22 låtar, de flesta hämtade från hans framgångsrika 80-talsalbum, Gossip, So Much Water So Close To Home och Under The Sun.

Rocklåtar från början men här bara med akustiskt gitarr och ett munspel, vilket ger dem en helt annan dimension.
Men den här dubbla liveplattan är inget för ”nybörjare”. Men man bör kunna sin Paul Kelly innan man ger sig på skivan, anars är risken stor att det blir ett mästarprov i tålamod.

Nr: 12/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar