The Musical Box: Phoenix Harmony på röd vinyl

tisdag 27 augusti 2019

Phoenix Harmony på röd vinyl

PHOENIX HARMONY – SWEET LADY SURPRISE - 2010

Förra vårvintern berättade jag på bloggen om jönköpingsbandet Phoenix Harmonys album Sweet Lady Surprise. En platta jag verkligen gillade, men hade upptäckt nästan tio år för sent. Samtidigt efterlyste jag den vinylskiva Phoenix Harmony tryckt upp tillsammans med CD:n. Men trodde väl aldrig att över ett år senare...
...Ivan Ljungdahl, sångaren i bandet, skulle höra av sig med orden; ”Tror det fattas en LP i din skivsamling...”. Jodå, skivan fanns och Ivan skickade den till mig. Sen några dagar tillbaka finns nu Sweet Lady Surprise vinylskiva i min samling. Sa jag att den är i röd vinyl? Numrerad är den också, nummer 23 av 250. Det är sådana här personliga saker som är så roligt för en gammal skivsamlare.
Så ett stort tack till Ivan, som sedan många år bor i Stockholm. Han har nu visserligen lagt musiken tillfälligt på hyllan men har genom åren varit inblandad i flera olika musikprojekt i Stockholm främst som inspelningstekniker.

Ni som var med på 90-talet och då hade koll på Jönköpings lokala punkband kanske kommer ihåg Carpe Diem, de spelade både på Hovstock och Nordisk Gårdsbandsfestival. Det var där Ivan började sin musikkarriär.

Bilden är från Hovstocksfestivalen vid Rocksjön den varma sommaren 1997.

Nr: 1711/2222

Så här skrev jag om CD:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar