The Musical Box: Mycket av allt med Southside Johnny

torsdag 22 augusti 2019

Mycket av allt med Southside Johnny

SOUTHSIDE JOHNNY & THE ASBURY JUKES – THE JUKES – 1979

Det sena 70-talet var Bruce Springsteens; Born To Run och Darkness On The Edge Of Town. Det var inte särskilt underligt att folk blev intresserad av allt som associerade till det. Southside Johnny kom också från New Jersey och hade ett sound som låg väldigt nära E Street Band.
För oss som inte kunde få nog av Springsteen blev de skivorna naturligtvis också alldeles nödvändiga. Southside Johnnys röst var dessutom lika skrovlig som The Boss egen och dessutom hade ju Little Steven varit med i Johnnys band innan han hamnade hos bossen själv. Sånt höll man koll på under den där tiden.

Jag håller med de som menar att liveplattan Reach Up And Touch The Sky från två år senare är en av de bästa amerikanska liveplattorna i genren som spelades in under den tiden.

The Jukes blev min första LP med Southside Johnny. Den anses inte vara någon av bandets bästa, det är till och med så att den sägs vara bland de svagare.

Men eftersom det är min första med bandet är det den jag kommer ihåg bäst, har flest minnen till och därför är ett album jag gärna spelar emellanåt även nu för tiden, om än inte allt för ofta. Det är nästan så jag vågar påstå att skivan är lite underskattad.
Jag gillar låtar som All I Want Is Everything, I´m So Anxious, Security och inte minst avslutningen med Vertigo. Att bandet har mycket gemensamt ed E Street Band är tveklöst. Jag påstår till och med att The Asbury Jukes sound är ännu fläskigare. Men så hade Southside Johnny med sig en hela fem man stark blåssektion och sammanlagt var de elva i gruppen. Då blir det mycket av allt...

Nr: 1512/2222

Jag har publicerat en text om den här skivan tidigare. Men jag har nu lyssnat på den igen och tyckte mig se en anledning att skriva en ny text som är bättre uppdaterad med vad jag tycker nu. På vägen hann jag dessutom byta ut min gamla hollandspress mot en mer äkta amerikansk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar