The Musical Box: Dion och Dave Edmunds

söndag 29 september 2019

Dion och Dave Edmunds

DION – YO FRANKIE – 1989

Dion kommer många ihåg för låtar som The Wanderer, I Wonder Why och Runaround Sue, rock´n´roll och doo-wop från det sena 50-talet. Yo Frankie är dock från 1989, ett album som jag säkert skulle missat om det inte varit för Dave Edmunds.
1989 blev Dion inval i Rock And Roll Hall Of Fame. Samma år gavs den här skivan ut. Det jag tyckte var spännande var att min gamle gitarrhjälte Dave Edmunds var med både och spelade gitarr och producerade skivan. Låtar som fastnade direkt var King Of The New York Streets och Drive All Night.
Men det riktigt spännande med skivan var att Dion och Edmunds inte var ensamma utan att ett helt koppel av rockstjärnor kallats in. Lou Reed, K.D Lang och Paul Simon är med och sjunger i bakgrunden, Bryan Adams spelar gitarr och sjunger, Terry Williams från Rockpile lirar trummor och Chuck Leavell som spelat med alla från Allman Brothers till Rolling Stones, finns med på keyboard. En sån sättning kunde man inte bli annat än imponerad av.

Dave Edmunds gör ett förbaskat bra jobb som producent och tar fram Dions allra bästa sidor. Yo Frankie blir ett snyggt och välgjort rockalbum som på något sätt lyckas förena 50-talsrocken med 80-talets rocksound utan att det blir pretentiöst.

Det är till och med fortfarande ett ganska trevkligt album att lyssna på. Förmodligen på grund av Dave Edmunds och Rockpile jämför jag gärna den här skivan med Nick Lowes plattor från samma tid.

Nr: 1664/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar