The Musical Box: En riktig ”må bra-skiva"

måndag 16 september 2019

En riktig ”må bra-skiva"

STEVE MILLER BAND – FLY LIKE AN EAGLE – 1976

Fly Like An Eagle med Steve Miller band är en riktig ”må bra-skiva”. Den är så avslappnad att man garanterat känner sig mycket bättre efter att ha lyssnat på den. Det är dessutom en fantastiskt bra rockplatta, en given favorit. Kanske den bästa som gitarrvirtuosen Steve Miller någonsin gjorde.
Fly Like An Eagle är fullmatad med hitsinglar, om nu detta skulle vara något slag mått på hur bra en skiva är...men så är det i alla fall. Bara inledningen med Space Intro och därefter superlåten Fly Like An Eagle är läcker. Kalla det gärna psykedelisk spaceblues, det har andra gjort. Steve Miller är så iskallt fräck och soundet så självklart att man får ståpäls.
Sockersöta Wild Mountain Honey, fräcka Serenade och folkrockiga Dance, Dance, Dance håller också hög klass. B-sidan är inte sämre den heller, med hitsingeln Rock´n Me som en av höjdpunkterna och The Window som den perfekta avslutningen.

Det är ingen tillfällighet att de flesta låtarna på den här skivan finns med på nästan varenda Greatest Hits-album som senare släppts med Steve Miller Band.

Steve Miller visste vad han gjorde. Han var med redan på 60-talet under de psykedeliska åren i San Francisco. De första skivorna han spelade var dock mer eller mindre ren bluesrock, men är idag både legendariska och eftertraktade av samlare.

För mig är dock Steve Miller Bands 70-tal mest intressant, jag kom in i sammanhanget lite för sent för hans psykedeliska plattor. Mina första intryck av Steve Miller Band fick jag från just den här LP:n, så att det finns ett ganska stort mått av nostalgi i mitt tyckande är givet.

Nr: 1082/2222

Ungefär samma text har publicerats tidigare. Men då jag nu lyssnat på skivan igen och hittat lite nya infallsvinklar, publiceras den igen efter att ha blivit något omredigerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar