The Musical Box: Stopp, gör inte det här...

tisdag 14 januari 2014

Stopp, gör inte det här...

STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL – FACE TO FACE – 1977

Den där snubben som lägger handen på Steve Harleys axel på skivomslaget till Face to Face, ser ut att säga ungefär ”Stopp, gör inte det här!”
Naturligtvis gör Steve Harley det ändå. Han gjorde precis vad som föll honom in. Särskilt under hans ”knepiga” period i mitten och slutet av 70-talet. Face to Face är den enda liveplatta Steve Harley gav ut under sin storhetstid på 70-talet.

Det går väl knappast att påstå att det här är en dålig platta. Face to Face innehåller nästan exakt det man skulle kunna förvänta sig, flera av Cockney Rebels stora låtar från början av 70-talet, och en del av de senare.

Min enda invändning är väl att det kom med några låtar för mycket från Love´s a Primadonna, även om jag gillar den skivan.
Men jag tror inte Steve Harley brydde sig särskilt mycket om det där. Det här är knappast en skiva gjord för den stora publiken. Den är mer för de redan inbitna fansen. För dem var säkert den här konserten en högtidsstund.

Steve Harley arrangerar naturligtvis om de gamla låtarna, stökar till och vänder upp och ner på det mesta. Mr Soft, Sebastian och de där andra gamla superhitsen får han att låta helt annorlunda. Det är kul.

Så vill man höra den intellektuella artrockaren Steve Harley göra sina gamla glamrocklåtar på ”det nya sättet”. Då är Face to Face skivan man måste ha.

Men för andra kanske bilden på framsidan ska tas som en varning.

Nr: 1429/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar